Bloomberg: Erdoğan'ın S-400 açıklaması TL’deki kaybı artırdı

Bloomberg: Erdoğan'ın S-400 açıklaması TL’deki kaybı artırdı

Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 konusundaki tutumunun değişmediğini söylemesinin ardından Türk lirasındaki değer kaybının arttığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki NATO zirvesi ABD Başkanı Joe Biden ile ilk yüz yüze görüşmesini bugün gerçekleştirdi.

Görüşme sonrasında açıklamada bulunan Erdoğan, "S-400 konusunda bizim daha önceki görüşümüz neyse onu ifade ettim, F-35 ile ilgili görüşümüz neyse onu da ifade ettim. Savunma sanayii ile ilgili olarak müşterek yapabileceğimiz adımlar nedir, onları ifade ettim. Tabii bu süreç burada bitmiyor, bakanlarımız görüşmeleri neticesinde bu süreci sağlama bağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Bloomberg'de yer alan haberde, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın söz konusu vurgusunun ardından Türk lirasındaki değer kaybının arttığı belirtildi.

Haberde, Türk lirasında yerel saatle 21.30 itibarıyla yüzde 0.9'luk bir değer kaybı yaşandığı ve dolar kaşısındaki değerinin 8.4655'e düştüğü bilgisi verildi.

DOLARDA SON DURUM

Haftaya düşüşle başlayan dolar/TL, Erdoğan'ın katıldığı NATO Zirvesi ve Biden ile görüşmesinin ardından yeniden yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 8,35 seviyelerinde işlem gören dolar, şu an 8,47’ye kadar yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN