Kılıçdaroğlu'ndan NATO'nun teklifine tepki: Mehmetçik tek bırakılmamalı

Kılıçdaroğlu'ndan NATO'nun teklifine tepki: Mehmetçik tek bırakılmamalı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, NATO'nun Türkiye yönelik Afganistan teklifini eleştirdi. MYK'da ABD'nin jandarmalığının yapılmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu "Kabil'de Mehmetçik Taliban ile baş başa bırakılmamalı. Amerika'nın çekildiği yerde, Amerika'nın jandarmalığını yapmamalıyız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) Türkiye'nin Afganistan'daki varlığı hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Cumhuriyet'in haberine göre, Türkiye'nin dış politikasının masaya yatırıldığı toplantıda, Ünal Çeviköz'ün NATO Zirvesi ve Afganistan'daki Kabil Havalimanı'na Türk askerinin gönderilmek istenmesi ana başlıklarını içeren bir sunum yaptığı öğrenildi.

"TALİBAN REST ÇEKMİŞ DURUMDA"

NATO'nun teklifini eleştiren Kılıçdaroğlu "Kabil'de Mehmetçik Taliban ile baş başa bırakılmamalı. Taliban, 'NATO ülkelerini istemiyoruz' diye rest çekmiş durumda. Amerika'nın çekildiği yerde biz Amerika'nın jandarmalığını yapmamalıyız" diye konuştu.

"SEN ÇEKİL, BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Aç dolananları siz de doyuruverin' sözlerini de gündeme getiren Kılıçdaroğlu’nun "Sen çekil, biz üzerimize düşeni yaparız. Kaldı ki yapıyoruz, sen engelliyorsun. Yerel yönetimlerde aşevi, Halk Ekmek açıyoruz, engelliyorsun; yardımları engelliyorsun" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında Afganistan ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, Biden ile görüşmesinde Kabil Havaalanı'nın durumunu görüşüp görüşmediği ile ilgili sorusu üzerine, Afganistan konusundaki düşüncelerini çok açık, net olarak Biden'a ifade ettiğini belirterek "Eğer Afganistan'dan çıkmamız istenmiyorsa, özellikle orada belli bir desteğin verilmesi isteniyorsa diplomatik, lojistik bunun yanında mali konularda Amerika'nın bize vereceği destek büyük önem arz ediyor" demişti.

Taliban gerçeğini bir kenara koymanın mümkün olmadığına işaret eden Erdoğan "Onlarla da birçok görüşmeleri, farklı atacağımız adımlarla sürdürebiliriz. Bir diğer konu yine Afganistan'da biz Pakistan'ı da yanımıza alma düşüncemizi kendilerine söyledik, Macaristan'ı yanımıza alma düşüncemizi kendilerine söyledik.

Bütün bunlarla birlikte istiyoruz ki Afganistan halkı herhangi bir sıkıntıyı yaşamadan Afganistan'daki bu desteği kendilerine verelim ve şu an itibarıyla bir mutabakat söz konusu. Bir sıkıntı burada söz konusu değil" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN