Macron’dan Erdoğan açıklaması: Libya konusunda anlaştık

Macron’dan Erdoğan açıklaması: Libya konusunda anlaştık

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yabancı paralı askerlerin mümkün olan en kısa sürede Libya topraklarından ayrılmasını istediğine ilişkin güvence aldığını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO Liderler Zirvesi bağlamında düzenlediği basın toplantısında, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmeyi de değerlendirdi. Macron, görüşmenin 'dostça geçtiğini', 'hakaretler konusunda özür gelmediğini' söyledi.

'LİBYA'DAKİ PARALI ASKERLERİN ÇEKİLMESİ KONUSUNDA ANLAŞTIK'

Macron, “Bu (yabancı paralı askerlerin) çekilmesi için çalışma konusunda anlaştık. Bu sadece ikimize bağlı değil. Ama size söyleyebilirim ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmemiz sırasında Libya topraklarında operasyon yapan yabancı paralı askerlerin, yabancı milislerin bir an önce (bölgeden) ayrılmasını arzu ettiğini doğruladı” dedi.

Erdoğan ve Macron, iki NATO müttefiki arasındaki gerilimlerin özellikle Libya’daki anlaşmazlıklar nedeniyle kötüleşmesi sonucu bir yıldan fazla bir süredir yüz yüze görüşmüyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN