Borç batağındaki Vodafone'dan sürpriz satış! Birleşik Arap Emirlikleri ile el sıkıştı

Borç batağındaki Vodafone'dan sürpriz satış! Birleşik Arap Emirlikleri ile el sıkıştı

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli telekomünikasyon şirketi Etisalat, Vodafone'un yüzde 9.8 hissesini 4.4 milyar dolara satın aldı. Şirket CEO'su Dowidar, yatırımla ilgili "Bunu stratejik hedefimiz doğrultusunda uluslararası portföyümüze değer katmamıza ve onu geliştirmemize olanak sağlayacağı için Emirates Telekomunikasyon Şirket Grubu PJSC ve hissedarları için iyi bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

SELMAN CÖMERT

Emirates Telekomunikasyon Şirket Grubu PJSC (Etisalat), 4.4 milyar dolar karşılığında Vodafone'un yüzde 9.8 hissesini satın aldı. Şirketin bu satın alımı; Afrika, Avrupa ve Asya'daki telekomünikasyon dışındaki alanlara, finansal teknoloji gibi yeni pazarlara açılacaklarını ve büyümeyi teşvik edeceklerine dair yapılan açıklamadan günler sonra gerçekleşti.

Tüm mobil operatörler gibi, rekabetin ve düzenlemenin fiyatları düşürdüğü olgun piyasalarda yarışan Vodafone Grubu'nun net borcu 44,3 milyar avroya ulaşmıştı. Grubun CEO'su Nick Read, 2018'de şirketi devraldığından beri hisse fiyatındaki yüze 20'den fazla düşüşün ardından portföyünü basitleştirme ve getirileri artırma baskısı altında.

'BU YATIRIMI BİR DÜNYA LİDERİNDEN TECRÜBE KAZANMAK İÇİN YAPTIK'

Vodafone'u satın almak için herhangi bir teklifte bulunma niyetinde olmadığını belirten BAE merkezli Etisalat, "bağlantı ve dijital hizmetlerinde bir dünya liderinden önemli ölçüde tecrübe kazanmak için" yatırım yaptığını açıkladı.

Etisalat'ın CEO'su Hatem Dowidar, "Bu yatırımı, stratejik hedefimiz doğrultusunda uluslararası portföyümüze değer katmamıza ve onu geliştirmemize olanak sağlayacağı için Emirates Telekomunikasyon Şirket Grubu PJSC ve hissedarları için iyi bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN