Borcu olan herkes yararlanabilecek! Borç affı geliyor: Son dakika kararı çıktı

Borcu olan herkes yararlanabilecek! Borç affı geliyor: Son dakika kararı çıktı

Borcu olupda ödeyemeyen milyonlarca kişiye son dakika olarak duyurdu! Pandemi zamanında kesilen cezalar ile ilgili müjdeli haber geldi. Tarihin en kapsamlı vergi borcu yapılandırılması geliyor. Borcu olan herkes yararlanabilecek. Son dakika olarak Resmi Gazete'de yayımladılar. Borç affı geliyor! Peki hangi borçlar neye göre silinecek? Kimler bu aftan yararlanabilecek? İşte vergi affı ile ilgili merak edilen soruların yanıtları...

Pandemide kesilen cezalara af geliyor! Milyonlarca borçlu kişiyi ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte milyonlarca kişinin borcu silinecek. Aynı zamanda 321 bin kişinin ödediği 309 milyon TL'lik tutar iade edilecek. Cumhuriyet tarihin en kapsamlı vergi affı geliyor. Peki bu aftan kimler yararlanabilecek? Hangi borçlara af geliyor? İşte vergi affı 2023 ile ilgili detaylar...

BORCU OLANLAR DİKKAT! VERGİ AFFI GELİYOR

Ntv.com.tr’de yer alan habere göre; pandemi döneminde kesilen cezaların iadesi yapılacak. Yapılan düzenleme kapsamında 321 bin 380 kişiye pandemi döneminde kesilen cezalara ilişkin ödemeler iade edilecek. Toplamda 309 milyon TL'yi aşan iadeler yapılacak.

hghghg-2023-06-03t130129-558.jpg

309 MİLYON TL İADE EDİLECEK

Pandemide 11 Mart 2020-9 Kasım 2022 tarihleri arasında maske takmama ve sokağa çıkma yasağını ihlal nedeniyle ceza kesilmişti. Anayasa Mahkemesi, ödenmiş cezaların iade edilemeyeceğine ilişkin hükmü iptal etmişti. 309 milyon TL'lik tutar iade edilecek!

VERGİ BORÇLARI SİLİNECEK Mİ, KİMLERİ KAPSIYOR?

Tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları da yine yapılandırma kapsamına alınıyor. Depreme yönelik düzenlemelerinde eklendiği yasa ile Kahramanmaraş merkezli depremlerin oluşturduğu etkiler dikkate alınarak Vergi Usul Kanunu kapsamında yapılacak başvuruların ve ödenecek taksitlerin süreleri birer ay uzatılacak.

ghhg-6.jpg

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA KAPSAMI NEDİR?

Vergi dairesine olan tüm borçlar silineceği için gelir vergisi de, KDV de dahil olacak. Diyelim ki bir ev sahibi geçen yıl elde ettiği kira gelirini eksik beyan etti ve bin 900 liralık cezası var. Bu da silinecek. Ancak bu kişi örneğin ayrıca bir de 427 liralık kırmızı ışıkta geçmeden ceza almış durumda. Gelir Vergisi ve kırmızı ışık cezasının toplamı 2 bin liranın üstünde olduğu için borç silinmeyecek, isterse yapılandırmadan yararlanabilecek.

ghghgh-2023-06-03t130146-327.jpg

VERGİ AFFI BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NEREYE YAPILACAK?

Gelir İdaresi Başkanlığının (www.gib.gov.tr / ivd.gib.gov.tr) resmi internet sitesi üzerinden kullanıcı kodu ve şifre, e-Devlet şifresi ile veya e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi sistemine giriş yaparak, bağlı olduğunuz vergi dairenize şahsen veya posta yoluyla, diğer vergi daireleri aracılığıyla da yapılabilecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN