Borcu olanların başı yanabilir! İslam Memiş'ten altında kritik uyarı: Altında beklediğimiz zaman geldi!

Borcu olanların başı yanabilir! İslam Memiş'ten altında kritik uyarı: Altında beklediğimiz zaman geldi!

Güncel ve anlık altın fiyatları, altın borcu olanlar tarafından yakından takip edilirken, finans uzmanı İslam Memiş, altındaki yükselişe dikkat çektiği yazısında, borçlulara uyarıda buludu. İslam Memiş'in "Satış için zaman geldi" sözleri ise dikkat çekti. İşte, İslam Memiş'in altın yorumları...

Son dönemde yükseliş ivmesine giren altın fiyatları hafta başında yeni bir rekor kırarak 1164 TL'ye kadar yükselmişti. 19 Ocak 2023 Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı öncesinde altın fiyatlarında son durum yatırımcılar tarafından takip ediliyor.

ÇEYREK ALTIN VE GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Gram altın fiyatları 19 Ocak 2023 Perşembe günü saat 13.30'da kaydedilen güncel verilere göre, 1153 TL alış ve 1154 TL satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

Çeyrek altın fiyatları 19 Ocak 2023 Perşembe günü kaydedilen verilere göre, 1915 TL alış ve 1931 TL satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

"ALTIN, DOLAR KARŞISINDA COŞTU"

Elindeki parayı altın ve dolara yatırmayı düşünenlere uyarılarda bulunan finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Pazartesi günü belirttiğim gibi dolar karşısında diğer enstrümanların coştuğunu gördük" ifadelerini kullandı.

Memiş, yazısının devamında ise gram altında beklediği yeni gelişmeyi şöyle duyurdu:

"GELECEK SATIŞLAR İÇİN DİNLENMESİ GEREK"

"Altının ons fiyatı (XAU/USD) 1901 dolar, gümüşün ons fiyatı (XAG/USD) 24,18 dolar, EUR/USD paritesi 1,0838, GBP/USD 1,2242 seviyelerine yükseldi. Ancak kâr satışı için zaman geldi.

İki haftalık yükselişe biraz ara. Gelecek yükselişlerin sağlıklı olması için biraz dinlemesi gerek.

Ondan sebep alım yapmamış, gecikmiş veya eline yeni TL geçenler önümüzdeki iki haftayı takip etmeli.

Altının ons fiyatında 1850 - 1835 dolar, gümüşün ons fiyatında 23,20-22,50 destek seviyeleri var.

Orta ve uzun vadede EUR/USD paritesinde 1,15, GBP/USD 1,32, altın ons 2 bin 350 dolar, gümüş ons 40 dolar seviyelerini takip edeceğim."

YAZININ TAMAMI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN