Ne dolar, ne borsa! İslam Memiş 2023 yılında en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı!

Ne dolar, ne borsa! İslam Memiş 2023 yılında en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı!

Piyasalar açısından oldukça hareketli geçen bir yılı geride bırakmaya sayılı günler kaldı. Yeni yılda yatırım yapmak isteyenler, hangi yatırım aracını tercih etmeleri konusund tereddüt yaşıyor. Finans uzmanı İslam Memiş, yüzde 90'a kadar yükselişlerini sürdürebileceğini düşündüğünü kaydederek yatırımcıları uyardı. Peki, en çok kazandıran yatırım aracı hangisi olacak? İşte yanıtı...

Yatırımcılar, 2023 yılında dolar, euro, altın fiyatlarının ne olacağını şimdiden tahmin etmeye başladı. Zira dövizdeki değişkenlik, birçok yatırım aracını doğrudan etkiliyor. Piyasalar oldukça hareketli bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken, şimdi gözler 2023 yılının olası kritik gündem maddelerinde ve senaryolarına çevrildi.

islam-memis-yatirim-araci.jpg
İslam Memiş

2023 EN İYİ YATIRIM ARACI HANGİSİ?

Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş'in değerlendirmesine göre, 88 dolar seviyesini direnç seviyesi olarak takip edilen petrol fiyatları yüzde 90'a kadar yükselişlerini sürdürebilir.

Euro kuru, euro dolar paritesi güçlü kalmaya devam ettiği sürece yüksek kalabilir.

Serbest piyasada 18 TL dolaylarında hareket eden Dolar/TL kurunda 2023 yılında yeni zirveler gelebilir.

ALTININ EKRAN FİYATLARINA ALDANMAYIN

Yılın ikinci yarısından sonra dolarda 24-25 TL seviyesi bekleniyor ancak getiri bakımından gram altın ve gram gümüş gibi getirisi olması öngörülmüyor.

1798 dolar seviyesinde olan ons altında Noel tatili dolayısıyla bir hareketlilik yok. Gram altın serbest piyasada 1097-1099 TL.

Altın bozduracakların ekran fiyatlarına aldanmaması gerekiyor. Serbest piyasalarda 1097 lira olan gram altın, 1100 TL'de kırılırsa yukarıda 1115 TL direnç konumunda olmaya devam edebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN