Borsada düşüş 9 ayın dibinde

Borsada düşüş 9 ayın dibinde

Fon soruşturmasına ilişkin gelişmelerin etkisiyle 12 bin 468 puana kadar gerileyen BIST 100 endeksi, 9 ayın en düşük seviyelerine yakın seyrini sürdürüyor.

Borsa İstanbul'da fon soruşturmasına ilişkin gelişmelerin etkisiyle satış ağırlıklı seyir devam ediyor. Dün günü son 9 ayın en düşük seviyesinden tamamlayan BIST 100 endeksi, bugünkü işlemlerde de aynı seviyelere yakın seyrini sürdürüyor.

GÜN İÇİ SEVİYELER VE SEKTÖR ENDEKSLERİ

Gün içinde 12 bin 468 puana kadar gerileyen BIST 100 endeksi, saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,51 düşüşle 12 bin 526 puan seviyesinde seyrediyor.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,07 artış kaydederken, holding endeksi yüzde 1,17 değer kaybetti. İlerleyen dakikalarda bankacılık endeksi yüzde 0,95 primle, holding endeksi ise yüzde 0,77 düşüşle hareketini sürdürdü.

Dün de satış ağırlıklı bir grafik çizen BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,38 değer kaybıyla 12 bin 592 puandan kapatmıştı.

TEKNİK SEVİYELER

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde öne çıkan seviyeler şu şekilde sıralanıyor:

  • DESTEK KONUMUNDAKİ SEVİYELER: 12.400 ve 12.300 puan

  • DİRENÇ KONUMUNDAKİ SEVİYELER: 12.600 ve 12.700 puan

DÜNYA PİYASALARINDA NEGATİF SEYİR

Küresel piyasalarda ise petrol fiyatlarındaki yükseliş trendinin sürmesi ve tahvil piyasasındaki satış baskısının devam etmesi sebebiyle negatif bir tablo hakim bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN