BRICS'ten ABD ekonomisine şok darbe! Doların tahtı sallantıda

BRICS'ten ABD ekonomisine şok darbe! Doların tahtı sallantıda

Dünyaca ünlü finansal analist Robert Kiyosaki'den ABD ekonomisi için sarsıcı uyarı: Dolar çöküşün eşiğinde! Kiyosaki, doların geleceğini Roma İmparatorluğu'nun akıbetiyle karşılaştırarak, BRICS ülkelerinin ekonomik güçlenmesi karşısında doların hakimiyetinin tehdit altında olduğunu vurguladı.

ABD ekonomisi için alarm zilleri çalıyor. Ünlü finansal analist Robert Kiyosaki, ABD dolarının geleceğini Roma İmparatorluğu'nun akıbetiyle karşılaştırarak, BRICS ülkelerinin ekonomik güçlenmesi karşısında doların hakimiyetinin tehdit altında olduğunu vurguladı. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Rich Dad Company'nin kurucusu ve dünyaca ünlü "Rich Dad Poor Dad" serisinin yazarı Kiyosaki, ABD'nin mali politikalarını eleştirerek, doların değer kaybının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

"ABD dolarının sonu, bankacıların askerlere ve gladyatörlere para basarak maaş ödemeye başladığı Roma İmparatorluğu gibi olabilir" diyen Kiyosaki, Amerikalılara bankalardaki paralarını altın ve Bitcoin gibi varlıklara yatırma çağrısında bulundu.

'ABD DOLARI BASKIN POZİSYONUNU KAYBEDEBİLİR'

BRICS ülkelerinin ekonomik büyümesine dikkat çeken Kiyosaki, bu ülkelerin GSYİH'sinin artması ve küresel ekonomideki ağırlıklarının artmasıyla, ABD dolarının uluslararası arenada baskın pozisyonunu kaybedebileceğini öne sürdü. Özellikle BRICS'in ticarette doları terk etme eğiliminin, ABD ekonomisini derinden etkileyebileceğini belirten analist, Rusya, Çin, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika'nın yanı sıra, BRICS'e katılmak üzere olan diğer ülkelerin de bu süreçte önemli rol oynayacağını ifade etti.

'CİDDİ BİR MEYDAN OKUMA'

Kiyosaki'nin çarpıcı uyarıları, doların dünya ekonomisindeki geleceğini yeniden sorgulatıyor. ABD dolarının rezerv para birimi olarak statüsünün sarsılması, ülkeye sağladığı mali avantajların kaybolması anlamına geliyor. BRICS ülkelerinin ticarette yerel para birimlerini kullanmaya başlaması ve altın rezervlerini artırması, doların hegemonyasına karşı ciddi bir meydan okuma olarak değerlendiriliyor.

Eğer BRICS ülkeleri ticarette doları terk ederse, ABD ekonomisinde büyük değişiklikler yaşanabilir. Analist Vinod Dsouza'ya göre, bu durum ABD'deki bankacılık ve finans, teknoloji, uluslararası ticaret, tüketim malları ve turizm sektörlerini olumsuz yönde etkileyebilir. ABD'nin ekonomik dengeleri sarsılabilir ve doların değeri düşebilir. Bu senaryo, dünya ekonomisi için de yeni dengelerin oluşmasına neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN