Bu ödemeden sadece kadınlar yararlanacak! Kimliğini getirene 1000 TL ödeme: Hemen başvuru yapın

Bu ödemeden sadece kadınlar yararlanacak! Kimliğini getirene 1000 TL ödeme: Hemen başvuru yapın

Devlet tarafından sağlanan yardımlara bir yenisi eklendi. Sadece kadınlar yararlanacak. Başvuru yapanlara 1.000 TL ödeme yapılacak. İşte ödeme detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri Haziran ayında da kaldığı yerden devam ediyor. “Sosyal Yardımlarımız” başlığı altında yapılan açıklamalar kapsamında Kadınlara yönelik ödeme yapılacağı belirtildi. Aile ödemeleri içerisinde yer alan açıklamalar kapsamında eşini kaybeden kadınlara 1.000 TL yardım yapılacağı duyurulduğu. Ödemeden yararlanmak isteyen kadınların ise bazı şartları sağlaması gerekiyor. İşte ödeme detayları…


1000 TL ÖDEME YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda hanede sosyal güvencesi olan bireyin olmaması durumunda 3297 sayılı kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve resmi nikahlı eşini kaybeden kadınlara yardım yapılacağı belirtildi.
Son resmi nikahlı eşini kaybeden kadınlar için yapılacak ödemeler kapsamında yıl içerisinde 500 TL olan tutarın 2023 yılı itibariyle 1000 TL'ye yükseltildiği duyuruldu. 3294 sayılı kanun kapsamında yapılacak ödemelerden yalnızca kadınların yararlanabileceğinin altı çizildi.

para-verilmesi.jpg

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Resmi nikahlı işini kaybeden kadınları yönelik yapılan ödemeler kapsamında ödeme tutarının 1000 TL olduğu belirtildi. Ödemelerin her ay için hesaplanarak 2 ayda bir yapıldığının altı çizildi. Başvuruda bulunacak kişilerin en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurdu bulunabilecek belirtilirken kimlik kartları ile başvuru işlemlerinin yapıldığı vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN