Bu seviyeleri kaçıran çok şey kaybeder! Ünlü ekonomistten altın-dolar tahmini... Faiz kararı öncesi 3 senaryo

Bu seviyeleri kaçıran çok şey kaybeder! Ünlü ekonomistten altın-dolar tahmini... Faiz kararı öncesi 3 senaryo

Yatırımcıların gündeminde yer alan faiz kararı öncesinde uzman isimden açıklamalar geldi. Gram altın ve dolar hakkında tahminlerini duyuran uzman isim faiz kararı sonrasında gelecek seviyeyi duyurdu. Karar sonrasında olabilecek 3 farklı senaryoyu duyurarak yatırımcılara seslendi. İşte tüm detaylar...

Türkiye ekonomisinde durgunlaşan gram altın ve dolar kuruna dair uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yatırımcıların yakından takip ettiği uzman isim dolar ve gram altın tahminlerini duyurdu. Bugün itibariyle alınacak faiz karar öncesinde 3 farklı senaryo paylaşarak tahminlerini duyurdu.

GRAM ALTIN, DOLAR VE BORSA NASIL ETKİLENECEK?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tarafından paylaşılan senaryolar yatırımcıların dikkatini çekti. Bugün saat 14.00 itibariyle açıklanacak politika faizine göre tahminlerini duyurdu. Ağustos ayı faiz kararının açıklanmasına dakikalar kala odak noktası oldu.

Kritik kararı uzun süredir bekleyen yatırımcılar dolar ve gram altında nasıl bir yol çizileceğini merak ediyor. Meraklı sorulara cevap veren ünlü ekonomist İslam Memiş, Youtube kanalı üzerinden paylaştığı video ile yaşanacakları paylaştı. Piyasanın gergin olduğu günlerde dolar, altın ve Borsa'nın nasıl etkileneceği tam belli olmadığını vurgulayarak açıkladı.

isabetli-tahminleriyle-bilinen-islam-memis-kazandirmayacak-olani-acikladi-altin-mi-dolar-mi-borsa-mi-a1po.webp

3 FARKLI SENARYO

Youtube üzerinden yaptığı açıklamalarda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından bir artış kararının alması öngörülüyor. Faiz kararlarında 150 baz puanlık artış bekleyen İslam Memiş, bu öngörünün çıkmaması halinde dolar kurunda 27.50 direncinin olacağını belirtti.

Öngörüsü çıkması durumunda dolar yatay seyre devam edecek. Fakat faiz kararı 300 - 500 baz puan artırılırsa dolar kuru 27'nin bile altına düşer. Bu 3 senaryoya dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

slam-memis-gram-altin-icin-tarih-verdi-esas-patlama-o-gun.jpg

SON FIRSATLAR

Gram altında yükseliş trendlerinin olduğunu belirterek ekranlarda 1657 TL seviyelerinden işlem gören bir gram altın söz konusu. Fiyatların öyle olmadığını belirten altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Kapalıçarşı piyasasında gram altının 1728 TL ile 1733 TL seviyelerinde olduğunu vurguladı. Son 2 haftadır gam altında çekilmeler görülse de yukarı yönlü ataklar bekleyen ünlü ekonomist son fırsatlar olarak bahsetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN