Bu tarihte gözünüz altında olsun! İslam Memiş Ekim'de olacakları açıkladı, altın ve dolarda deprem geliyor

Bu tarihte gözünüz altında olsun! İslam Memiş Ekim'de olacakları açıkladı, altın ve dolarda deprem geliyor

Altın fiyatlarında sıcak gelişme! Altın fiyatları ile ilgili yaptığı tahminlerle sık sık gündeme gelen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Orta Vadeli Program'ın (OVP) açıklanması sonrası yatırımcıları korkutan uyarılarda bulundu. Eylül ve Ekim ayları için yeni yol haritasını çizen İslam Memiş, gram altın için tarih verdi. Gram ve çeyrek altın fiyatlarında yer yerinden oynayacak! İşte İslam Memiş'in dikkat çeken altın yorumu ve tahminleri...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten bomba tahmin! Orta Vadeli Program'ın (OVP) açıklanması sonrası gram altın fiyatları için beklediği yeni seviyeleri duyuran İslam Memiş, Eylül ve Ekim ayı için beklediği yol haritasını çizdi. Bu tarihte gözünüz altında olsun! İslam Memiş Ekim'de olacakları açıkladı, altın ve dolarda deprem geliyor. Gram altın o tarihte uçacak! Elinde gram altın olanlar dikkat.

İSLAM MEMİŞ TARİH VERİP UYARDI: ALTIN FİYATLARINDA FIRTINA KOPACAK!

Açıklanan ekonomik veriler sonrası altın fiyatlarında yükseliş başladı. Gram altın 1.664 liraya kadar çıkmış durumda. Fiyatlardaki dalgalanmayı değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Çarşamba günü merakla beklenen OVP yayınlandı. Raporun özellikle altın sahipleri için en dikkat çekici kısmı dolar kuru tahmini oldu. Devlet, resmi olarak 2024 yılı için dolar kuru beklentisi 36 lira seviyelerinde açıkladı. Ben bu beklentinin üzerine çıkılacağını ve 2024 yılında dolar kurunun 40-45 lira arasında olacağını düşünüyorum. Peki bu altın için ne anlama geliyor? Kur tarafında yaşanan artış, resmi açıklamayla sınırlı kalır ve ons fiyatlarında bir artış yaşanmazsa dahi gram altın 2360 liraya yükseltiyor." yorumunda bulundu.

ghhggh-2023-09-11t121116-342.jpg

GRAM ALTIN O SEVİYELERİ GÖRECEK...

Gram altında beklediği yeni seviyeleri duyuran İslam Memiş, "Hem dövizin beklenenden hızlı yükseleceğini, hem de ons altında yıl sonu 2000 hedefi, sonrasında ise 2160 dolar sınırının geçileceği düşünüldüğünde, söyleyebiliriz ki gram altın için 2500 liraları telaffuz etmek gayet mümkün. Bu nedenle Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) koordinasyonu ile hazırlanan OVP'nin, hiç şüphesiz en büyük etkilerinden biri altın fiyatlarına olacaktır.

fggfgf-2023-09-11t121143-764.jpg

Son kapanışı güçlü şekilde yapan xauusd paritesi, bu hafta itibariyle ciddi bir gerileme yaşadı. Beklentim, eylül ayında benzer alım fırsatlarının devam edeceği şeklinde olsa da, geçtiğimiz günlerde test edilen 1950 dolara yönelik yeni bir yükseliş başlayacaktır. Ons tarafında ilk durak 1950, Ekim ayı itibariyle ise 2000 dolar tahminimi korumaya devam ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN