Bugün altın alan mayısta kâr edecek! Altına yatırım yapmak için son günler, nisanda yükseliş başlayacak

Altın kuru dolar baskısı karşısında sert bir yükseliş sergilerken altın yatırımcıları, bugün 1240 TL olan gram altının mayıs ayında 1400 TL, yıl sonunda ise 2 bin TL'ye ulaşacağını söyledi. Altın fiyatlarındaki yükseliş ise nisan ayında başlayacak. İşte, güncel altın yorumları...

Dolar kurunun Merkez Bankası tarafından baskılandığı şu günlerde yatırımcılar altına yöneldi. Kuyumcular, altının gramının mayıs ayının sonuna kadar 1400 TL olmasını beklerken yıl sonunda ise yaklaşık 2 bin TL'ye kadar yükselmesini öngörüyor.

"DÜNYADAKİ TEK GÜVENİLİR EMTİADIR ALTIN"

Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Normal bir seyir bu. Gram altında yükseliş veya altında yükseliş çok normal. Rutine bağlı olarak yükseliyor ve bu yükseliş devam edecek. Şu anda gram altın 1240 lira, 1400'e kadar yükselmesini bekliyoruz mayısın sonuna kadar. Dünyadaki gelişmelere de bağlı, bizim ülkemizle alakası yok. Altın, çok ürkek bir madendir. Zoru ve sıkıntıyı hiç sevmez, hemen etkilenir, kıpırdanır ve çıkar. Dünyadaki tek güvenilir emtiadır altın. 'Bakır, gümüş' derler ama hepsi hikaye, altın."

"KESİNLİKLE TL'DE KALMAYIN"

Kuyumcu Rahmi Cömert ise şöyle konuştu:

"Altının gramı, şu an itibarıyla 1240 lira civarında alıcıyla buluşmaktadır. Altın, sert çıkışlar yaşayabilir. Hâlâ altın alım fırsatı yaratıyor diyebilirim. Seçim akabinde altının 1350-1400 lira olabileceğini, yıl sonunda 2 binleri göreceğini bütün ekonomist arkadaşlarımızdan dinliyoruz. Kapalı çarşının da aynı o yönde bize ifadeleri. Yani kesinlikle TL'de kalmayın. Altının güzel bir yatırım aracı olduğunu, uzun vadede de alıcısına para kazandıracağını söylüyorlar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN