Bunlar Daha İyi Günlerimiz! Uzman İsim Kira Zamlarıyla İlgili Milyonlarca Aileyi Bekleyen Büyük Tehlikeyi Açıkladı

Bunlar Daha İyi Günlerimiz! Uzman İsim Kira Zamlarıyla İlgili Milyonlarca Aileyi Bekleyen Büyük Tehlikeyi Açıkladı

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle son günlerde üst üste gelen zamlar bu kez ev kiralarını vurdu. İnanılmaz artış gösteren ev kiralarının fiyatları vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılanıyor.

Son günlerde ev kiralarında yaşanan oldukça yüksek artışlar vatandaşın tedirgin olmasına sebep oluyor. Gıda fiyatlarında görülen fahiş fiyat zamlardan sonra, emlak sektöründeki yüksek fiyatlar da bir anda ülkenin ana gündem maddelerinden biri oldu. Fiyatlardaki artışlarla birlikte ev sahibi olmak hayal olurken, kiraların bir anda fırlaması düşük ücretlerle çalışan milyonlarca vatandaşı kara kara düşündürüyor.

haberici1-006.jpg

GEÇEN YIL 2 BİN 500 TL OLAN KİRA FİYATLARI, BU YIL 7 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Ev kiralarında yaşanan bu artış birçok vatandaşın büyük tepkisini çekerken, İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı konu ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa yaptığı açıklamada ilginç bir benzetmede bulundu. Konut kiralarına gelen fahiş zamlardan sonra kaynana ve eltilerin beraber yaşamak zorunda kalacağı günlerin çok yakın olduğunu ileri Aşa sözlerine şöyle devam etti: Dolar ve enflasyonunun yükselmesi ile birlikte ev kiralarında da yaşanan artış birçok kişiyi tedirgin ediyor. Geçen yıl 2 bin 500 TL rakamları arasında kiraya verilen evlerin bu yıl ise 7 ila 8 bin liraya ancak kiralanabiliyor.”

VATANDAŞLARIN SABRI İYİCE TAŞTI

Ev kiralarında meydana gelen bu artışın birçok kiracıyı korkutmasından sonra vatandaşların sabrı iyice taştı. Özellikle ev sahibi olmak isteyen ama yüksek enflasyon nedeniyle ev sahibi olamayan ve kirada oturmak zorunda kalan asgari ücret karşılığında çalışan insanlar bu zorlu zaman içerisinde ‘’Sadece nefes alıp vermek için fahiş fiyatlar ödemiyoruz. Yakın zamanda bunun içinde ödemeye başlarsak hiç şaşırmayız’’ gibi yorumlarda bulunmaları ile dikkatleri üzerine çekti.

haberici2-006.jpg

EV KİRALARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

Kiralık evlerin son günlerde yoğun talep görmesinin ardından ortaya çıkan bu kira artışları da göz korkutmaya devam ediyor. Böyle giderse eski dönemlerde yaşadığımız gibi gelin, kaynana, elti ve görümce 1 evin içerisine sıkışıp kalacağına dair önemli detaylar paylaşıldı. Kira fiyatlarının aşağıya çekilmesini bekleyen vatandaşlarımız için önemli açıklamalar yapıldı.

Son günlerde enflasyonun fazla artış yaşamasının ardından kiraların daha da fazla yükseleceğine dair önemli detayları paylaşarak bütün dikkatleri üzerine çekti. Vatandaşlarımız bu zorlu zaman içerisinde nasıl geçineceğinin derdine düşmüşken göz korkutan ev kiraları için daha da fazla zam yapılabileceğine dair önemli açıklamalar yapılması ile dikkatleri üzerine çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN