Çalışan anneler dikkat! Doğum izni süresi değişiyor

Çalışan anneler dikkat! Doğum izni süresi değişiyor

İktidar, çalışan kadınların doğum sonrası izin sürelerini uzatma kararı aldı. Bu sayede anneler, çocuklarını 5-6 yaşına kadar daha rahat büyütebilecekler.

Son yıllarda nüfus artış hızındaki düşüş, çalışan kadınların çocuk yapma konusundaki endişeleri ve yaşlı nüfus oranındaki artış iktidarı harekete geçirdi. Sabah'ın haberine göre, AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında ele alındı. Doğum izni süresi artırılacak.

Toplantıda kadınların hem kariyer hem de çocuk yapmaları için gerekli desteklerin vermesi görüşüldü. Bu destekler şöyle,

-Doğum izni süresi artırılacak

-Yarı zamanlı çalışmaya imkân sağlanacak

-Evden çalışma modeli uygulanacak

-Anneler esnek çalışmadan yararlanacak

-Annelerin kıdem boşlukları bütçeden tamamlanacak.

MKYK üyesi, kadınların özellikle doğum sonrası izinlerle ilgili talebini anlattı. Üye, konu ile ilgili "4 aylık doğum izni çok az, kadınların çocukları 5-6 yaşına gelene kadar yarı çalışma / evden çalışma ile desteklenmeleri ve bu duruma kaynak ayrılması gerekiyor. 1 yıllık izin seçeneği ile 2-3 yıllık uzaktan çalışma imkânı gündeme getirilmeli ve adım atılmalı." ifadelerini kullandı.

ŞİMŞEK'TEN YÜZDE YÜZ DESTEK AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, atılacak her adımı yüzde yüz desteklediklerini ve özel sektörün de sürece dahil edilmesi gerektiğini ifade etti. Kaynak aktarımı konusunda problem olmadığını belirten Şimşek kıdem tazminatına dikkat çekerek özel sektöre de destek verileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN