Çek,senet ve kredi borcu olana müjde! Teklif kabul edildi... Sicil affı geliyor! Kara liste temizlenecek... İşte 2022 sicil affı detayları

Çek,senet ve kredi borcu olana müjde! Teklif kabul edildi... Sicil affı geliyor! Kara liste temizlenecek... İşte 2022 sicil affı detayları

İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında sicil affı yer alıyor. Peki sicil affı geliyor mu? Tüm detaylar haberimizde.

Borcu olan vatandaşlar sicil affı ile ilgili yasa teklifini araştırmaya devam ediyor. Peki sicil affı yasası ne zaman çıkacak? Sicil affı kimleri ve hangi borçları kapsayacak? Sicil affı ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SİCİL AFFI YASASI

Vatandaşlar sicil affı yasası ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Sicil affı yasası TBMM açıldıktan sonra onaya sunuldu ve sicil affı yasası içeriğinde KYK borç faizleri, elektrik ve doğalgaz destekleri, icra borçları gibi konular yer alıyor. TBMM tarafından sunulan sicil affı torba yasa teklifi kabul edildi. Yasa içerisinde 52 tane madde bulunuyor. Belirtilecek konulara uyan birçok vatandaşın borçları silinecek.

Sicil Affı Yasası ve Detayları

SİCİL AFFI NE DEMEK

TBMM tarafından sunulan ve kabul edilen sicil affı torba yasa içeriğinde karşılıksız çek, protesto edilen senet, kredi borçları ve kredi kartı borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar eğer 1 Temmuz 2023 tarihine kadar tamamını kapatır ya da yapılandırma yaparsa olumsuz kayıtlar dikkate alınmayacak. Bu konuda işlem yapan banka veya finans kuruluşlarına bir sorumluluk yüklenmeyecek. Yapılan bu düzenleme sicil affı olarak geçiyor.

SİCİL AFFINDAN KİMLER YARARLANACAK

Kabul edilen sicil affı yasasından çek, senet ve kredi borcu olan ve ödeyemeyen vatandaşlar 1 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılandırır ya da borçlarını kapatırsa yasadan yararlanacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN