Çiftçiye müjde verildi! 1 milyon TL’den 3 milyon TL’ye yükseldi! Bakanlık açıkladı: 9 Ocak’tan itibaren…

Çiftçiye müjde verildi! 1 milyon TL’den 3 milyon TL’ye yükseldi! Bakanlık açıkladı: 9 Ocak’tan itibaren…

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bakanlık resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile birlikte hibe esas proje üst limitinin 1 milyon TL'den 3 milyon TL'ye yükseltildiğini duyurdu. İşte tüm detaylar…

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları kapsamında destek ödemeleri için de araştırmalar hız kazandı. 2024 yılının ilk tarımsal destek ödemelerinin hangi tarihlerde hesaplara yatırılacağı merak ediliyor. Tarımsal destek ödemeleri cuma günleri hak sahiplerine iletilirken Tarım ve Orman Bakanlığı, farklı proje ve desteklere dair açıklamaları da resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlamaya devam ediyor.

ÜST LİMİT YÜKSELTİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda bireysel sulama sistemlerinde hibeye esas proje üst limiti yükselirken söz konusu tebliğ ile birlikte hibeye esas proje üst limiti 1 milyon TL'den 3 milyon TL'ye yükseldi. Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuru da şu ifadeler yer alıyor:

ciftci-destek-basvurulari.jpg

“Tebliğ, bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor. Tebliğde yapılan değişiklikle, bireysel sulama sistemlerinde hibeye esas proje üst limiti 1 milyon liradan 3 milyon liraya çıkarıldı. Bu yıla ilişkin hibe programı için 9 Ocak'tan itibaren 45 gün içinde uygulama rehberi doğrultusunda başvurular alınacak. Düzenlemeyle tarımda kullanılan suyun etkin kullanımını sağlayan, modern basınçlı sulama sistemlerine yönelik başvurunun artması amaçlanıyor” denildi.

ciftci-destek-paketi.jpg

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Ocak ayının ortasına yaklaşırken bakanlık bünyesinde yapılan proje detayları da merak ediliyor. Bakanlık bünyesinde yapılan ödemeler Cuma günleri çiftçi ve üreticilerin hesabına yatırılmaktadır. Ödeme detayları bakanlığın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN