Çocuğu olan anne babalara yardım parası verilecek! E-Devlet'ten hemen başvurun, 650 TL'ye kadar alabilirsiniz

Çocuğu olan anne babalara yardım parası verilecek! E-Devlet'ten hemen başvurun, 650 TL'ye kadar alabilirsiniz

Devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara yapılan yardımlar devam ediyor. Bu kapsamda başvuru şartlarını taşıyan çocuklu ailelere 650 TL maddi destek sağlanacak. Peki, çocuk destek bileşeni başvuru şartları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir? İşte merak edilen o soruların yanıtı...

Dar gelirli vatandaşlara destek olmak için başlatılan çalışmalar kapsamında, çocuklu ailelere 650 TL'yi bulan ödemeler yapılacak. Belirtilen şartları taşıyan aileler söz konusu ödemeden faydalanabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında, dar gelirli ailelere çocuk sayılarına göre belirli miktarda yardımlar yapılacak. Bu kapsamda çocuk sayısına göre yapılacak yardımlar şöyle:

- 1-2 çocuğu olan ailelere 350 TL

- 3 çocuğu olan ailelere 450 TL

- 4 çocuklu ailelere 550 TL

- 5 ve daha fazla çocuğu olan ailelere 650 TL

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu destekten faydalanmak isteyen aileler, başvuru işlemlerini e-Devlet sisteminden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan bizzat yapabilirler.

c-h-12-ic.jpg

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR

Aile destek programı doğrultusunda, hak sahibi ailelere 1 yıl boyunca düzenli olarak ödemeler yapılıyor. Aile destek programından yararlanmak isteyenlerin, hane içindeki kişi başına düşen gelir seviyesinin asgari ücretin üçte birinden az (1.833.45 TL) olması gerekiyor. Gelir düzeyine göre belirlenen ödeme miktarları ise şöyle:

- Geliri 450 TL ve altında olanlara 1.250 TL

- Geliri 450 TL ile 911.15 TL arasında olanlara 1.100 TL

- Geliri 911.15 TL ile 1372.30 TL arasında olanlara 950 TL

- Geliri 1372.30 TL ile 1833.45 TL arasında olanlara 850 TL

Ocak ayında memur maaşlarına yapılacak zamma bağlı olarak aile destek ödemelerinin miktarında da artış yaşanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN