Çocuklu ailelere devlet desteği! 1 ve daha fazla çocuğu olanlar alıyor: Çocuk başı 450-650 TL ödemeler sürüyor!

Çocuklu ailelere devlet desteği! 1 ve daha fazla çocuğu olanlar alıyor: Çocuk başı 450-650 TL ödemeler sürüyor!

2023 yılı ile birlikte artan fiyatlar vatandaşların cebini yakarken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da 4 ayrı destek paketi ile vatandaşın yüzünü güldürüyor. Bakanlık tarafından sağlanan destek ödemesi paketleri için araştırmalar devam ederken ödemelerin ne kadar olduğu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödeme detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı bulunan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere destek paketi ödenmektedir. Aile programı kapsamında bir yıl içerisinde hane içerisinde kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin 1/3'ünden az olması durumunda vatandaşlara 4 ayrı destek ödemesi sunuluyor. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödeme detayları…


AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI NE KADAR ÖDEME YAPACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri hakkında araştırmalar devam ediyor. Yapılan ödemeler kapsamında vatandaşlara sunulan ödeme tutarları şu şekildedir:

  • Kişi başına düşen gelirin 450 TL altında olması durumunda 1250 TL,
  • Kişi başına düşen gelirin 450 TL ile 911,15 TL arasında olması durumunda 1100 TL,
  • Kişi başına düşen gelirin 911,15 TL ile 1372,30 TL arasında olması durumunda 950 TL,
  • Kişi başına düşen gelirin 1372,30 TL ile 2.835,60 TL arasında olması durumunda 850 TL ödeme yapılmaktadır.

paralar-2-001.jpg

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ÖDEME YAPILIYOR

Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında hanede bulunan çocuk sayısına göre de destek ödemesi yapılmaktadır. Ödemeler kapsamında çocuk sayısına göre verilen tutarlar şu şekildedir:

  • 1-2 çocuklu hanelere, 350 TL
  • 3 çocuklu hanelere, 450 TL
  • 4 çocuklu hanelere, 550 TL
  • 5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere ise 650 TL tutarında ek ödeme yapılacaktır.


para-eyt.jpg

BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ödemeler için başvuru kriterlerini sağlayan adaylar e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilmektedir. Bunun yanı sıra başvuruda bulunacak kişinin ikamet ettiği ilçe de yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapabileceği belirtirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN