Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca çalışana müjdeyi verdi! Merakla beklenen asgari ücret açıklaması geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca çalışana müjdeyi verdi! Merakla beklenen asgari ücret açıklaması geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret ve memur maaşlarıyla ilgili yapılacak zam konusunda net bir mesaj verdi. 10 bin ve 11 bin lira gibi rakamların konuşulduğu dönemde, Erdoğan, "Herkesin içine sinecek bir neticeye ulaşacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı, heyecan yarattı. Detaylar haberimizde...

Son dakika haberine göre, asgari ücrete ara zam için görüşmeler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, tüm tarafların mutlu olacağı bir neticeye ulaşacaklarına inandığını belirtti. Asgari ücretin ne kadar olacağı konusu henüz netlik kazanmazken, memur maaş zammı için de tarih verildi. Bu gelişmelerle birlikte asgari ücretin 11.000 TL'nin üzerine çıkması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETİN DUYURULACAĞI TARİH BELLİ OLDU MU?

2

Asgari ücretle ilgili görüşmelerin devam ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında henüz rakam açıklanmadı, ancak taraflar ekonomik verileri göz önünde bulundurarak yol haritasını belirledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret konusunda işçilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini ve ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Öte yandan, Türk-İş Heyet Başkanı Veli Solak, toplantının bir an önce sonuçlanmasını ve asgari ücretin hayat pahalılığına uygun şekilde güncellenmesini talep etti.

Yeni asgari ücret rakamı için tahminler arasında yüzde 30-35 arasında bir artış olduğu belirtiliyor. 5 aylık enflasyonun TÜİK tarafından yüzde 15,26 olarak açıklandığı ve 6 aylık enflasyonun yüzde 20 seviyesinde olacağı tahmin ediliyor. Bu verilere göre asgari ücretin 10.000 TL'nin üzerine çıkması bekleniyor. Ayrıca, yüzde 10-15 arasında bir refah payı artışıyla birlikte asgari ücretin 2023'te 11.058 TL ila 11.483 TL arasında olması öngörülüyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı ise 19 Haziran'da yapılacak ve kısa bir süre içerisinde yeni rakamın açıklanması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise 23 Haziran veya 26 Haziran tarihlerinde asgari ücreti duyurabileceği belirtiliyor. Yeni asgari ücretin belirlenmesinin ardından ise gözler Kurban Bayramı sonrasında yapılacak emekli ve memur zammı düzenlemelerine çevrilecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN