Denge bozan altın ve dolar atağı yolda! Tunç Şatıroğlu, 'Hemen koşun' dedi yatırımcıyı uyardı... Yapmayan yanar

Denge bozan altın ve dolar atağı yolda! Tunç Şatıroğlu, 'Hemen koşun' dedi yatırımcıyı uyardı... Yapmayan yanar

Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, altın ve dolar için haftalık değerlendirmesini yaptı. Özellikle altın ve dolar yatırımcıları için kritik sürece dikkat çeken Şatıroğlu, "Hemen" diyerek yatırımcıyı uyardı.

Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, katıldığı bir programda piyasalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Merkez Bankası'nın yarın alacağı faiz kararının etkilerini değerlendiren Şatıroğlu, dolar ve gram altın için tarihi bir verdi.

dolar-2-001.jpg

"MERKEZ BANKASI'NINDAN FAİZ KARARI ÇIKMAYACAK"

Altın ve dolar yatırımcıları piyasalardaki hareketliliğin ne olacağını merak ederken, Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu katıldığı bir yayında doların yükseliş serüvenine devam edeceğini belirterek, beklenen açıklamayı yaptı. Altına ilişkinse henüz bir yükseliş trendinin başlamadığını belirterek özellikle altın borcu olanların hemen ödemesi gerektiğini söyledi. Doların 17 TL seviyesini kıracağını belirten Şatıroğlu şunları kaydetti:

"Dolar kurunun baskılanabilmesi için sadece yüksek faiz işe yarayabilir. Dolar satarak sadece bir süre baskılayabilirsiniz. Ben doların daha da yükselmesini bekliyorum. Yarın Merkez Bankası faiz kararında bir değişiklik beklenmiyor. Ben faiz indirimi ya da artırımı beklemiyorum. Faiz artırılmasının teklif dahi ettirilmesi söz konusu değil. Bugün doları düşürseniz ne olacak yarın tekrar yükselecek. Dolar bir günde 17 lira olmaz da bir haftada 10 günde olur. Gidişat o yönde. FED kararı sonrasında faiz artıyor diye burada dolar artmaz. Burada zaten dolar artıyor. Biz zaten çok kötü bir durumdayız. Bir de oradan gelecek şeyin etkisi çok olmaz"

altin-001-002.jpg

"DOLAR 21 TL'DE DURACAK"

Dolar ilişkin tahminini de belirten Şatıroğlu doların 21 lira olacağını ifade ederek, "Dolar 21'de de duracak demek değil. Bizde dolar ilk olarak artıyor kafalar kuma gömülüyor. Sonra zararı varsa faydası var deniliyor. Ondan sonra birileri suçlanıyor. Sonraki aşamada bayrak inmez ezan susmaz aşamasına geliniyor. İşte o aşamadı 21'e geldiğinde bir şey yapılırsa yapılır. Çok da yapılabileceğinden emin değilim. Çünkü bugüne kadar hep yanlış işlerde inat edildi. Dolar kuru 21'e kadar alırım, 21 olunca almam dururum beklerim" dedi.

ALTIN VE DOLAR BORCU OLANLAR BUNU HEMEN YAPIN!

Ons altında henüz bir yükselişin başlamadığını belirten Şatıroğlu ,gram altında yükselişin devam edeceğini söyledi. Özellikle altın ve dolarla borçlananları uyaran Şatıroğlu, "Dolar borcu olan varsa mutlaka alıp kapatmalı. Altın borcu varsa hemen alıp kapatmalı. Yatırım için altın almayı düşünenler de uzun vadeli almayı düşünsün. Altın bana göre henüz yükseliş trendine girmiş değil bir takım geri çekilmeler söz konusu olabilir." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN