Deutsche Bank'tan Türk lirası tahmini

Deutsche Bank'tan Türk lirası tahmini

Döviz kurundaki yükselişin ardından TL değer kaybederken Deutsche Bank, para politikasında herhangi bir değişiklik olmazsa TL'deki zayıflamanın önümüzdeki günlerde de süreceğini tahmin ediyor. Banka, piyasaların şimdiden Merkez Bankası'ndan gelecek 100 baz puanlık acil bir faiz artırımına göre pozisyonlanmaya başladığını söyledi.

Deutsche Bank, Türkiye ile ilgili yayımladığı bir araştırma raporunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından yola çıkarak hükümetin Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve yüksek enflasyon ile ilgili henüz endişeli olmadığına yer verdi.

Bloomberg'de yer alan habere göre; piyasaların dolarizasyonda artış beklediğini belirten Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) önümüzdeki dönemde vereceği faiz kararının büyük oranda Türk varlıklarının gelecek birkaç gündeki performansına bağlı olduğunu vurguladı.

'PİYASALARDA 100 BAZ PUANLIK ACİL FAİZ ARTIRIMI BEKLENTİSİ'

Banka, analizinde piyasaların halihazırda TCMB'den gelecek 100 baz puanlık acil bir faiz artırımına göre pozisyonlanmaya başladığını söyledi.

TCMB’nin sözlü müdahalesinin kurun istikrara kavuşması için yeterli olmadığını dile getiren banka, daha agresif bir yaklaşımın gerektiğini fakat bunun istenip istenmediğinin şüpheli olduğunu ifade etti.

Banka, hükümetin politikalarındaki değişim göz önüne alındığında acil bir faiz artırımı yapılmasının düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.

Deutsche Bank ekonomistleri, TL'deki değer kaybı ile fiyatlardaki kur geçişkenliğinin manşet enflasyona etkisinin 6 ayda yüzde 3 puan olacağını tahmin etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN