Dikkat çeken araştırma: Ekonomi politikalarına güven eriyor

Dikkat çeken araştırma: Ekonomi politikalarına güven eriyor

Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar'ın paylaşımına göre, "Geçen bir yıl içinde hükümetin ekonomi politikasına güveniniz azaldı mı, arttı mı?" sorusunun yöneltildiği ankette, katılımcıların yüzde 76'sının güveninin azaldığı öğrenildi.

Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, 2021 yılı boyunca yaptıkları Türkiye'nin Nabzı araştırmalarından bazı kesitleri sosyal medya hesabından yayımlamaya devam ediyor. Sencar, son olarak iktidarın ekonomi politikasına güveni ele alan çalışmayı paylaştı.

Sencar'ın "Sadece muhalefet seçmenleri değil iktidar seçmenlerinin de önemli bir kısmının iktidarın ekonomi politikalarına güveni azalmış" değerlendirmesinde bulunduğu ankette katılımcılara "Geçen bir yıl içinde hükümetin ekonomi politikasına güveniniz azaldı mı, arttı mı?" sorusu yöneltildi. Yüzde 76 güveninin azaldığını, yüzde 8.6 güveninin arttığını, yüzde 13.8 ise fikrinin değişmediğini beyan etti.

metropoll.jpg

Aralık ayında yapılan çalışmada cevapların parti tercihlerine göre dağılımındaki veriler dikkat çekti. 'Bu pazar seçim olsa' AK Parti'ye oy vereceğini bildirenlerden yüzde 36'sı güveninin azaldığını kaydetti. Bu CHP'de 97, İYİ Parti'de 92, HDP'de 97'yi, MHP'de 50'yi, DEVA Partisi'nde ise 82'yi buldu. AK Partililerin yüzde 28'i ile MHP'lilerin yüzde 20'si ekonomi politikasına güvenlerinin arttığını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN