Yüzde 72 zammı yeterli bulmuyor: İktidar emeklileri kaybetti

Yüzde 72 zammı yeterli bulmuyor: İktidar emeklileri kaybetti

Metropoll Araştırma, Türkiye’nin Nabzı Ocak 2022 anketinde emekli maaşlarına yapılan zammı sordu. Katılımcıların büyük bir çoğunluğu artışı yetersiz buldu.

Metropoll’ün kurucusu Özer Sencar’ın “Hükümet emeklileri kaybetmiş görünüyor. Bakalım muhalefet onlara ulaşabilecek mi?” değerlendirmesiyle paylaştığı anketin sonucuna göre halkın yüzde 72’si zammın beklediğinin altında olduğunu belirtti. Yüzde 6’lık bir kesim, söz konusu artışı beklentisinin üzerinde buldu. AK Partililerin yüzde 41’i “Beklediğimiz bir orandı” derken yüzde 44’ü “Beklediğimizden az” yanıtını verdi. Bu oranlar arasındaki makas muhalefet seçmeninde açıldı. CHP’liler yüzde 91, İYİ Partililer yüzde 84, HDP’liler yüzde 87, DEVA Partililer yüzde 87 oranında “Zam oranı beklediğimizden azdı” seçeneğini işaretledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (15)
15 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN