Dizel otomobili olanların cebine ateş düşürecek haber! Bunu ödedikten sonra akaryakıt zamları bile vız gelecek

Dizel otomobili olanların cebine ateş düşürecek haber! Bunu ödedikten sonra akaryakıt zamları bile vız gelecek

Son zamanlarda ek vergiler gündemden düşmezken, dizel otomobil sahiplerini yıkacak bir haber daha geldi. Öyle ki dizel otomobil sahiplerinin ödemesi gereken o yeni ek vergi belli oldu. İşte, akaryakıt zamlarını bile unutturacak o ek vergiyle ilgili detaylar...

Türkiye'deki vergilerin çokluğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Özellikle sıfır araç alırken ödenen vergiler adeta ikinci bir araç fiyatına denk geliyor.

Otomobil alırken ,ÖTV ile KDV'nin dışında belli bir ücret de vatandaşın cebinden çıkıyor. Ancak, hepsi bununla sınırlı kalmıyor. Sosyal medyada dolaşan iddialara göre şimdi de dizel otomobil sahiplerini ilgilendiren yeni bir vergi sistemi ortaya çıkıyor...

h-11-1.jpg

DİZEL ARAÇ SAHİPLERİNE KAV VERGİSİ GELİYOR!

Araç sahiplerinin de bildiği gibi Türkiye'deki araçların çoğunluğunu dizel yani mazotlu araçlar oluşturuyor. Bunun nedeni ise dizel araçların benzinliye göre daha az yakması. Ancak bu araçlar daha az yakarken havayı da daha fazla kirletiyor.

Bu yüzden de artık bu noktada devreye karbon vergisi girecek. Dizel otomobillerin çevreye olumsuz etkisi daha çok olduğundan, KAV yani karbon vergisi bu araç sahiplerine ait olacak.

h-11-2.jpg

KAV vergisi birçok kalemde yer alacakken, en çok göründüğü yer ise akaryakıt olacak. Dizel yakıtlar çevreyi çok kirlettiğinden KAV oranı da benzine kıyasla daha yüksek olacak. Bunun sonucunda da mazot fiyatlarına karbon vergisi eklenecek ve fiyatlar daha da artacak. KAV benzin ve LPG'ye de uygulanacak ancak dizel kadar yüksek bir yansıması olmayacak.

Ancak en başta da belirttiğimiz gibi bunlar şuan için yalnızca sosyal medyada dolaşan söylemler. Henüz yapılan resmi bir açıklama yok ama Maliye Bakanlığı'nda KAV için kadro oluşturulduğu ve yeni verginin kısa sürede hayatımıza gireceği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN