Dolar bir gecede 7 TL birden düşecek! Dünyaca ünlü bankanın başekonomisti açıkladı: Sabaha batmış olabilirsiniz

Dolar bir gecede 7 TL birden düşecek! Dünyaca ünlü bankanın başekonomisti açıkladı: Sabaha batmış olabilirsiniz

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası'nın 500 puanlık faiz artırımı sonrası yükselişe geçen dolar\TL 28.32 TL'ye kadar çıkmış durumda. Yatırımcılar 'Dolar düşecek mi, yükselecek mi?' sorusunu araştırırken dev bankanın başekonomistinden kritik uyarı geldi. Elinde doları olanlar dikkat! Dolar bir gecede 7 TL birden düşecek. O tarihte büyük depreme hazır olun. Sabaha batmış olabilirsiniz!

Elinde dolar tutanlar dikkat! Dolar kurundaki yükseliş Kasım ayında da devam ediyor ancak uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar 30 TL'yi aşacak mı?' sorusunu araştırırken dünyaca ünlü banka Goldman Sachs'ın Baş Ekonomisti tarafından korkutan uyarı geldi. Dolar o tarihte 7 TL birden düşecek. Sabaha batmış şekilde uyanabilirsiniz. İşte ayrıntılar haberimizde...

DÜNYACA ÜNLÜ BANKANIN BAŞEKONOMİSTİNDEN KORKUTAN UYARI

Başekonomistten açıklamaları belki size hayal gelebilir ancak bunun örneklerini daha önce yaşamıştık. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Ağustos ayında açıkladığı 750 baz puanlık faiz kararı sonrası 2 lira birden düşen dolar kuru bu duruma en iyi örnek teşkil ediyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın akşam saatlerinde duyurduğu ve Türk lirası mevduatı dolar kuruna endeksleyen Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasının ilanı sonrası 17 liranın üzerinde bulunan dolar kuru, saatler içerisinde 11 liranın altına inerek milyonlarca vatandaşı hayrete düşürmüştü.

hjhjhj-2023-11-01t112330-065.jpg

DOLAR BİR GECEDE 7 TL BİRDEN DÜŞECEK!

Şuan ülke genelinde doların daha da yükseleceği öngörülüyor ancak dünyanın en büyük bankaları arasında gösterilen Goldman Sachs'ın Baş Ekonomisti Robin Brooks öyle düşünmüyor. Brooks, son aylarda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın attığı ekonomik adımların doğru olduğunu belirtirken, Türk lirası için çok sert bir düşüş tahmininde bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Brooks, Türk lirasının gerçek değerinin 21 lira olduğunu belirtti. İlerleyen günlerde kurun tamamen serbest kalacağını ifade eden Brooks, ilk başta yükselişlerin olacağını ve sonrasında ise çok sert bir düşüşle dolar kurunun 21 liralara gerileyeceğini açıkladı.

1 KASIM 2023 DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar, önceki kapanışını 28,3181 TL'den yapyı. Dolar/TL kuru alış fiyatı 28.3084 liradan, satış fiyatı ise 28.3283 liradan işlem görüyor.

hghghg-2023-11-01t112352-468.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN