Dolar kahini Selçuk Geçer'den korkutan uyarı! Doların 45 TL olacağı tarihi açıkladı: Bu tarihe dikkat, yer yerinden oynayacak

Dolar kahini Selçuk Geçer'den korkutan uyarı! Doların 45 TL olacağı tarihi açıkladı: Bu tarihe dikkat, yer yerinden oynayacak

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırım sinyalleri ve uyguladığı sıkı para politikası ile birlikte yükselişe dolar kuru rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Orta Doğu'da başlayan savaş küresel piyasaları tedirgin ederken yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorusunu araştırmaya başladı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan uyarı geldi. Doların 45 TL olacağı tarihi açıkladı! O tarihten önce alan köşeyi döndü. İşte detaylar haberimizde...

Dolar kuru ile ilgili flaş gelişme! Merkez Bankası'nın uyguladığı faiz politikası ile rekor üstüne rekor kıran dolar kuru 28 TL'yi aşmış durumda. Dolardaki yükselişin önüne bir türlü geçilemezken vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar 30 TL'yi aşacak mı?' sorularını araştırmaya başladı. Piyasa kahini Selçuk Geçer'den konuyla ilgili çok çarpıcı açıklamalar geldi. Türkiye'nin döviz krizinin eşiğinde olduğunu belirten Geçer, doların 45 TL olacağı tarihi açıkladı. Rakamı duyan döviz bürosuna akın ediyor. İşte Selçuk Geçer'in dolar yorumu ve verdiği tarihi...

Yapmış olduğu dolar tahminleriyle sık sık gündeme gelen ve yatırımcılar tarafından yakından takip edilen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların 45 TL olacağı tarihi açıkladı. Peki dolar ne zaman 45 TL seviyesini görecek? Dolarda son durum ne?

DOLAR KAHİNİNDEN KORKUTAN UYARI: DOLAR O TARİHTE 45 TL'Yİ AŞACAK

Orta Doğu'da başlayan savaş ve ABD Merkez Bankası'ndan gelecek olan faiz kararları ile birlikte Türkiye'nin ciddi bir döviz krizine girebileceğinin altını çizen Selçuk Geçer, korkutan seviyeyi tarih vererek açıkladı. Türkiye’nin yeni bir döviz krizinin eşiğinde olduğunun belirten Geçer, kriz sonrasında dolar kurunun 45 TL’yi de geçebileceğini söyledi. Geçer, dolarda yaşanması beklenen yükselişin FED ve Avrupa Merkez Bankası faiz politikalarının yükselişinin büyük bir etkisi olacağını vurguladı.

hjhjjh-55.jpg

O TARİHTEN ÖNCE ALAN YAŞADI! BÜYÜK KRİZ GELİYOR

Ciddi bir krizin Türkiye'ye doğru geldiğini ve bundan dolayı dolarda sert yükselişlerin görüleceğinin altını çizen Selçuk Geçer, şunları söyledi:

"FED faiz artırımına devam ederse, dolar değeri artacak. Bu durum ise Türkiye gibi henüz gelişmekte olan ülkeler olumsuz bir şekilde etkileyecek. Dolar Euro paritesi bakıldığı zaman, mevcut durumda 1.08 seviyelerinde olduğu gözlemleniyor. Fakat, sene sonuna doğru ve ayrıca gelecek sene başlarına doğru paritenin 1.10 üstüne çıkması olası bir yükseliş olacaktır. Bu durum ise özellikle Euro bölgelerinde ihracatı zorlaştırarak, Türkiye’de ciddi bir kümülatif enflasyon yaşanmasına neden olabilir.

hghghg-2023-10-22t125143-665.jpg

Dolar, gerçek değerini yansıtmıyor. Dolar kuru yaşanan baskı seçime kadar sürecek gibi görünüyor. Seçim sonrasında ise dolar kurunda gerçek anlamda bir patlama olması yüksek ihtimaller arasında yer alıyor. Doların gerçek değeri ortaya çıkması ile birlikte, bu durum Türkiye ekonomisi için büyük bir risk değeri taşıyacak. Bunun için de Türkiye’nin cari açığını azaltması ve aynı zamanda da enflasyonu düşürmesi ile birlikte güvenilir bir ekonomik politikası izlenmesi gerekli. Aksi takdirde döviz krizinden kaçılamayacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN