Dolar kurunda sınırları zorlayan tahmin! Bu olursa dolar 25 TL'ye fırlayacak

Dolar kurunda sınırları zorlayan tahmin! Bu olursa dolar 25 TL'ye fırlayacak

Türkiye seçimlerinin ardından dolarda yükseliş ateşi başladı. Rekor üstüne rekor kıran dolar kuru sabah saatleri itibariyle 21,49 TL'ye dayanmış durumda. Yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi? Dolar ne kadar olur?' sorularını araştırıyor. Dövizdeki son durumu değerlendiren ünlü ekonomist Remzi Özdemir, korkulan senaryoyu açıkladı. Dolar kurunda sınırları zorlayan tahmin! Bu olursa dolar 25 TL olacak. Köprüden önce son sıkış. Acele etmeyen yandı!

Dolar kurunda flaş gelişme! Seçimlerin ardından hızla yükselen dolar kuru sabah saatleri itibariyle 21,49 TL'ye ulaşarak yeni rekorunu tazeledi. Dövizdeki hareketlilik yatırımcıyı tedirgin ederken gözler uzmanların açıklamalarını çevrilmiş durumda. 'Dolar yükselecek mi düşecek mi? Dolar ne kadar olur?' sorularını yanıt veren ünlü ekonomist Remzi Özdemir, beklediği yeni seviyeyi açıkladı. Dolar kurunda sınırları zorlayan tahmin! Bu olursa dolar 25 TL'ye fırlayacak. İşte detaylar haberimizde...

DOLAR KURUNDA SINIRLARI ZORLAYAN TAHMİN!

Ekonominin başına getirilen Mehmet Şimşek'ten sonra dolar kurunda hızlı yükseliş başladı. Rekor üstüne rekor kıran dolar kuru yatırımcıyı tedirgin ederken Remzi Özdemir doların kaç TL’ye kadar çıkacağını duyurdu. TCMB’nin kontrollü bir şekilde dövizi artırmaya başladığını ifade eden Özdemir, ihracatçı ve turizm sektörünü rahatlatmak için dolar kurunun kaç TL’ye kadar çıkarılacağını açıkladı.

gfgfgf-2023-06-06t105159-696.jpg

"HAZİRAN AYI BOYUNCA KADEMELİ OLARAK ARTIRILACAK"

Doların Haziran ayı boyunca düzenli olarak artırılacağını ifade eden Özdemir, 1 doların 25 TL'ye kadar dayanacağını ifade etti. Konuyla ilgili konuşan Remzi Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda dolarda kontrollü bir tırmanışa şahit oluyoruz. Bana göre dolar kurunu ilk etapta 23 TL’ye ve kısa bir süre içinde de 24-25 TL bandında oturtacaklardır. Çünkü turizm sezonu geliyor. İşte bu yüzden Merkez Bankası Doları 24-25 TL’ye kadar çekmeye başladı."

O TARİHTE 25 TL OLACAK

"Döviz kurundaki bu yükselişin Haziran ayı boyunca devam etmesini bekliyorum. Yani an itibari ile dolar kurunda yükseliş trendinin 21 liranın üzerinde başladığını 25 liralara kadar ilerleyecek"

fggfgf-72.jpg

06 HAZİRAN DOLAR NE KADAR OLDU?

Son kapanışını 21.4704 TL 'den yapan Dolar/TL kuru alış fiyatı 21.4681 liradan, satış fiyatı ise 21.4727 liradan işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

%1.2'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor. Bir önceki kapanışını 23.175 TL'den yapan euro şu anda 23.068 TL alış ve 23.2822 TL satış fiyatına sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN