Dolar o tarihte 25 lira olacak! Uzman ekonomist açıkladı 6 lira kâr etmek isteyenler döviz bürosuna koştu

Dolar o tarihte 25 lira olacak! Uzman ekonomist açıkladı 6 lira kâr etmek isteyenler döviz bürosuna koştu

Deprem felaketi sonrası seçimlerin de yaklaşmasıyla sıkışan ekonomik atmosferde altın, euro ve dolar tahminleri de eskisinden daha çok önem arz etmeye başladı. Seçim sonrası döviz kurlarının ve ekonomik gidişatın ne olacağını merak eden milyonlarca yatırımcı ve vatandaşın gözü kulağı ekonomistlerde. Uzman ekonomist, tarih vererek doların 25 liraya yükseleceği tarihi açıkladı.

Berat Albayrak’ın ekonomi bakanı olduğu dönemde uygulanan faiz düşürme politikaları sonrası döviz kurlarında yükseliş devam ediyor. Ekonomistlerin büyük çoğunluğunun eleştirdiği düşük faiz politikasının sürdüğü günümüz Türkiye ekonomisinde hem azalan rezervler hem de politikadaki belirsizlik döviz kurlarının yukarı yönlü hareketini zorlamaya devam ediyor.

Deriva Danışmanlık’tan Dr. Tolga Uysal, Ekonomi Gazetesi'nden Burcu Göksüzoğlu’na dolar kuru ve ekonomik politika hakkında açıklamalarda bulundu.

Vadeli işlem piyasaları uzmanı Dr. Tolga Uysal, doların seçim öncesi 19,50 TL'ye, seçim sonrası ise 25 TL’ye doğru bir zıplama yapacağını söyledi.

'25'LERE DOĞRU ZIPLAYACAK'

Uysal, seçimlerin ardından iktidara kim gelirse gelsin ekonomide bir dalgalanma yaşanacağını, bu konuda ekonomi politikasında değişikliğine gidilmesi gerektiğini ifade ederek “Faizlerin artması diyoruz, bu bir strateji olacaktır ama önce kim gelirse gelsin döviz kurunda 25’lere doğru bir zıplama olacağı kanaatindeyim. Dolar/TL ve Avro/TL tarafında düzeltme olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Uysal, seçimden önce ise dolar kurunun 19,50’ye yükseleceği öngörüsünde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN