Dolar serbest düşüşe mi geçiyor? Tunç Şatıroğlu'ndan şoke eden yorum: Anlam veremiyorum

Dolar serbest düşüşe mi geçiyor? Tunç Şatıroğlu'ndan şoke eden yorum: Anlam veremiyorum

Piyasalara ilişkin sosyal medya hesabından analizler yapan Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, yeni yatırımcılar ve kararsız yatırımcılar için yatırım önerilerinde bulundu. Özellikle Dolar/TL kuru hakkında önemli uyarılarda bulunan Şatıroğlu, doların gidişatına ilişkinse yol haritasını verdi. İşte yeni yatırımcı ve kararsız yatırımcıları ilgilendirecek piyasa değerlendirmesi.

Doların 17 seviyelerine dayanmasıyla elindeki dolar için uygun tarih bekleyen yatırımcıya Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu, ciddi uyarılarda bulundu. Özellikle TL üzerinden yatırım yapmayı düşünenlere ise iki seçenek sundu. İşte doların düşmesini bekleyenler için Tunç Şatıroğlu'ndan piyasa değerlendirmesi.

fedin-faiz-karari-sonrasi-piyasalardaki-son-durum-dolar-altin-ve-euro-dustu-mu-h45357-90932.jpg

ŞATIROĞLU'NDAN YENİ YATIRIMCILARA ÖNERİLER

Dolar üzerindeki baskılanmayı kırarak 14 TL barajından 17 seviyelerine tırmanmaya başladı. Gram altın ise gün içinde 958 seviyelerini gördü. Döviz ve altın tarafında yaşanan hareketliliğe ilişkin analizlerde bulunan Tunç Şatıroğlu, dövizin yükselişine devam edeceğini söyledi. Özellikle yeni yatırım yapacak olanlara ciddi tüyolar veren Şatıroğlu, Kur Korumalı Mevduat Sistemi'nin de yatırımcıları için önerdi. Daha önceleri bu durumu tasvip etmeyen Şatıroğlu, enflasyon üzerinden değerlendirme yaparak yatırım yapılabileceğini söyledi. Dolar kurunun yükselişine devam edeceğini belirten Şatıroğlu şunları kaydetti:

"Dolar/TL'de ilginç bir durum yok. Doların 40'ı çıktı. 15,94 seviyesi normal. Yılbaşından bu yana 31 Aralık'tan itibaren yüzde 19,6'lık bir yükseliş var. Yükselişin devam etmesini bekliyorum. Öyle ya da böyle dolar kuru artmaya devam edecek. TL'de iseniz Kur Korumalı Mevduat'a geçmeyi düşünüyorsanız, geçebilirsiniz. Ama dövizdeyseniz Kur Korumalı Mevduat'a geçmenizi tavsiye etmiyorum. Çünkü döviz artıyor. Makas aralığından da para kaybedebilirsiniz. Dolayısı ile altın ve dövizden çıkmak mantıklı değil. TL'den geçmek mantıklı diyorduk. Şu an enflasyona bağlı olduğu için çıkmak mantıklı değil.

KUR KORUMALI MEVDUAT SİSTEMİ'NE YEŞİL IŞIK

Şatıroğlu, Kur Korumalı Mevduat Sistemi hakkında ise görüş farklılığa giderek yatırımcının değerlendirebileceğini vurguladı. Şatıroğlu, "Hatta normal mevduattan da paranızı çekin Kur Korumalı Mevduat'a yatırabilirsiniz. Şu saatten sonra Kur Korumalı Mevdua'ta ne TL'den geçilir ne dövizden. Çünkü dolar yükselmeye devam edecektir. " diye konuştu.

altin-001-1.jpg

"PİYASADA DAHA TAŞLAR OTURMADI"

Altın içinde değerlendirmelerde bulunan Şatıroğlu, altının yeni bir ala girdiğini söyledi. Altında düşüşlerin durduğunu belirten Şatıroğlu, "Piyasada daha taşlar yerine oturmuş değil. Gümüşte hala yukarda 21.38 bölgesi içerisinde hareket ediyor. Yani piyasa daha toparlanamadı. Özetle diyebileceğim o ki Dolar/TL'de düşmesini beklemiyoruz. Altın ve gümüşte taban oluşmaya başladı. Bugün piyasa anlamsız. Bir anlam veremiyorum. Hafta sonu değerlendirmem olacak. Piyasalarda yön belli olacak" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN