Dolar ve Euro bugün kaç TL? 17 Mayıs anlık döviz fiyatları grafiğinde hareketlilik

Dolar ve Euro bugün kaç TL? 17 Mayıs anlık döviz fiyatları grafiğinde hareketlilik

Dolar ve euronun bugün kaç TL olduğu birçok vatandaş tarafından sorgulanıyor. Yatırımcısı ve borçlusunun dışında Türkiye’de de milyonlar tarafından ilgi ile takip edilen dolar fiyatlarının 17 Mayıs Cuma gününe nasıl başladığı araştırılıyor. İşte dolar ve Euro fiyatlarına dair aradıklarınız…

17 Mayıs anlık döviz fiyatları grafiğinde hareketlilik sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan gelişmelerin ardından 6,25 TL seviyelerini test eden dolar fiyatları dalgalı seyrini devam ettiriyorken, 6 TL’lerde dengelendi. Dolar, ABD'deki güçlü yeni konut inşaatları verisi, istihdam piyasasının gücünü devam ettiğine işaret eden işsizlik maaş başvurularından elde edilen verilerin ardından iki haftanın zirvesini görmüştü. Daha sonra Moody's'ten gelen açıklama, S-400 ile ilgili gelişmeler, ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı çelik vergisinin azaltılması gibi haberlerin olmasına karşın, dün 6,03 TL seviyelerinde hareket eden dolar, bugün 6,08 TL civarlarında işlemlerini sürdürüyor. Euro da 6,79 TL’den alıcı buluyor. İşte güncel döviz fiyatları…

Dolar ve euro kaç TL?

Dolar, haftanın son işlem gününde 6,0857 TL seviyelerinde alıcı bulurken, satışı ise 6,0894 TL civarında hareket ediyor. 6,8020 TL olan euro ise 6,8069 TL seviyelerinde satılıyor.

19-05/17/dolar-euro-ne-kadar-17-mayisss.jpg

Türkiye'nin kapsamlı ve güvenilir bir ekonomik plan ortaya koyması gerektiğini söyleyen Moody's, Türkiye'nin dış finansman ihtiyaçlarını ve enflasyonist baskıları azaltacak ve ülkeyi sürdürülebilir büyüme yoluna sokacak etkili politika çerçevesi izleyemedikleri takdirde, Türkiye'nin kredi notunun düşürülebileceğini belirtti. Moody's Türkiye'nin kredi notunu geçen yıl Ağustos ayında Ba3 ile yatırım yapılabilir seviyenin üç kademe altına indirmişti.

Dolar endeksi dün 97.882 ile 3 Mayıs tarihinden beri en yüksek seviyesini görmesinin ardından bugün hafif değişim sergileyerek 97.802'de yer alıyor. ABD'de güçlü yeni konut inşaatları verisi ve dünyanın en büyük ekonomisinde istihdam piyasasının gücünü sürdürdüğüne işaret eden işsizlik maaş başvuruları verilerinin etkisiyle dolar iki haftanın zirvesine ulaştı.

S-400 konusunda ilerleme kaydedilemezken, Türkiye ekonomisiyle ilgili ABD'den iki haber geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye Amerika ile ticarette vergi avantajı sağlayan Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) kapsamındaki ülkeler listesinden, bugünden itibaren Türkiye'nin çıkarıldığını ilan etti. Bunun yanında Trump yönetimi, Türkiye'den ithal edilen çeliğe uyguladığı yüzde 50 vergiyi yüzde 25'e indirdi. Trump bu süreçte önceki yıla kıyasla Türkiye'den ithal edilen çelik ürünlerinde yüzde 48 azalma görüldüğünü belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN