Dolar ve euroda son durum ne?

Dolar ve euroda son durum ne?

Önemli bir verinin takip edilmeyeceği hafta ortasında, dün 8,80 sınırına dayanan dolar/TL 8,65'in hemen üzerinde seyrediyor. Euro/TL ise 10,32-10,33 bandında...

Yurt içinde, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Finansal Hizmetler Güven Endeksi dışında takip edilecek önemli bir verinin olmadığı hafta ortasında yurt dışından PMI verileri, ABD cari işlemler dengesi verileri takip edilecek.

DOLAR VE EURODA SON DURUM

Dün 6 günlük yükseliş serisini sonlandıran dolar/TL, salı günü 8,80 sınırına dayandıktan sonra dün 8,65'in altına kadar çekilmişti.

Küresel piyasalarda ABD dolarının güç kaybetmesiyle gerileyen dolar/TL, bu sabah ise sınırlı yükselişle 8,65'in hemen üzerinde işlem görüyor.

Euro/TL de 10,32-10,33 bandında değerleniyor.

ALTIN: Altın fiyatları, Powell'ın sadece enflasyon endişelerine dayanarak faiz oranlarında artışa gidilmeyeceğini vurgulamasının ardından hafif yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,1 artarak 1.780 dolarda işlem görüyor.

PETROL: Petrol fiyatları, ABD ham petrol stoklarının beklentilerden fazla düşmesinin ardından yükseldi. Stok verisi Avrupa ve Kuzey Amerika'da artan hava ve kara yolu kullanımıyla birlikte arz ve talepteki dengenin bozulmaya yaklaştığı beklentisini kuvvetlendirdi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0,5 artışla 73,18 dolara yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN