Dolarda 30 Lira Kabusu! Selçuk Geçer Can Yakan Tarihi Verdi! Altın Rekora Doymayacak

Dolarda 30 Lira Kabusu! Selçuk Geçer Can Yakan Tarihi Verdi! Altın Rekora Doymayacak

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, doların 30 lira altının ise rekor seviyelere çıkacağını belirtti. 5 Nisan 1994 krizine değinen Geçer, yıl sonunda aynı durumla karşılaşacak bir Türkiye haritası çizdi. Peki yatırımcı altın ve dolarını ne yapmalı? Altın düşecek mi? Dolar/Euro ne olacak? Selçuk Geçer hepsini yanıtladı.

Her tahmini ile yatırımcıların dikkatini çeken Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, katıldığı bit Youtube yayınında kendisine sorulan soruları cevapladı. Dolara ilişkin ciddi uyarılar yapan Geçer, hükümetin uyguladığı Para Politikaları sonucu 1994 yılında yaşanan krizin tekrar yaşanabileceğini belirtti. Dolar kurunun yıl sonunda 30 lirayı görebileceğini ifade eden Geçer altında ise rekor seviyeyi verdi. İşte döviz ve altına dair Selçuk Geçer analizi.

altinvedolar.jpg

DOLAR 30 LİRAYI GEÇECEK

Dolar/TL kuru hakkında değerlendirme yapan Selçuk Geçer, Eylül ayında doların 20 lira üzerinde olacağı görüşünde. Dolar durdurulabilir mi? sorusuna karşı Geçer, doları durdurmaktan ziyade doların 20 seviyelerinde tutulabileceğini öngördü. Piyasada yaşanan baskılanmaya dikkat Geçer, yaz aylarının daha sakin geçeceğini belirtti. Dolar hakkında değerlendirmelerine devam eden Selçuk Geçer, "Son iki üç yıldır pek sakin geçmiyor ama yine de sonbahara göre sakin sayılır. Kış ayları sert geçer, kur hareketleri açısından bakıldığında da sertleşmeye başlar. Ben sadece enflasyonun etkisinin kura uygulanmasıyla 30 liranın kıyısına geleceğimizi hatta geçebileceğimizi düşünüyorum dolar kurunda. Parite etkisi daha şiddetli olursa bu biraz daha yukarı olabilir." ifadelerini kullandı.

KÖTÜ POLİTİKALARIN SONU 1994 KRİZİNİ YAŞATABİLİR

Hükümetin şu an uyguladığı Para Politikasının ısrar etmesi durumunda Dolar/TL kurunda kırılma olabileceğini belirten Geçer, 5 Nisan 1994 yılına dikkat çeker büyük krizlerin yaşanabileceğini söyledi. 17 lira olan doların kırılma sonucunda 60-70 liralara çıkabileceğini söyledi. Doların 5 kat daha artabileceğinin altını çizen Selçuk Geçer, uygulanan politikanın meydana getireceği sonuçların ağır olacağını ifade etti. Geçer, umarım böyle bir şey olmaz diyerek "Para politikaları ile yönetilmeyeceğini hala anlamış değiller. Sadece algı ve sözle yönetilemez." dedi.

DOLAR VE ALTINDA REKOR SEVİYELER GÖRÜLEBİLİR

Doların şu an enflasyon oranıyla aynı olmadığını belirten Geçer, şu an dolar kurunun gerçekte 30 ila 35 lira olduğunun altını çizdi. Bu politikalarının devam etmesi durumunda ise doların daha da yükseleceğini belirtti. FED toplantılarından çıkan faiz kararlarını da değerlendiren Selçuk Geçer, daha önce vurguladığı sözlerini yineledi. Geçer, koşulların böyle devam etmesi halinde altında rekor seviyelerin görülebileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN