Dolarda fırtınalar kopacak! Uzman isim yıl sonu dolar rakamlarını açıkladı! Kırılma endişesi var! 70 TL’ye yükselecek

Dolarda fırtınalar kopacak! Uzman isim yıl sonu dolar rakamlarını açıkladı! Kırılma endişesi var! 70 TL’ye yükselecek

Merkez Bankası faiz kararı beklenirken piyasalarda fiyatlanmaya devam ediyor. Dolarda kritik seviyeyi aşarak 31 TL'yi bulurken uzman isimlerden açıklamalarda peş peşe geliyor. Dolarda fırtına kopacak! Dolarda yıl sonu tahminleri geldi. Uzman isim 70 TL'yi işaret etti. İşte son dakika dolar kuru fiyatları…

Piyasalar gözünü Merkez Bankası faiz kararını dikti. Beklentiler faizin %45 oranında sabit kalması yönünde olurken Merkez Bankası'nın sürpriz bir faiz artırımı yapması da beklenmiyor. Alımlarla Dolar kuru hızlı bir atağa geçerken kapalı çarşıda geçtiğimiz günlerde psikolojik sınırda aşıldı. Bankalar arası piyasada dolar kuru 31,02 TL olarak görülürken Euro'da ise 33,74 TL rakamları görüldü. İşte son dakika dolar kuru fiyatları…

70 TL'Yİ BULACAK

Dolar kurunun düz bir çizgi halinde gittiğini ifade eden Selçuk Geçer, muhteşem bir baskı olduğunun altını çizdi. "Ne kadar böyle gidecek ben size söyleyeyim" ifadeleri ile söze giriş yapan Ekonomist Selçuk Geçer, seçime kadar bu şekilde ilerleyeceğinin altını çizdi.

dolar-ne-kadar-olacak.jpg

Seçimlerden sonra serbest bırakılacağını ve gittiği yere kadar ilerleyeceğini ifade eden Geçer, “Serbest bırakmazlarsa ne olur? Yabancı gelmez. Yerli yatırımcı daha çok dolara alımı yapar. Piyasa daha da sıkıntılı hale girer. Merkez Bankası rezervleri erir. Kur kırılması endişesi olabilir. Kısa vadeli borçta bir rekora imza atıldı. 226 milyar dolar ödememiz var. Ödeyemezsek rezervler eksiye gider. 30 seviyelerinde tutmaya çalıştığınız dolar yıl sonu 70 lira olur. Baskılanan bir dolar hatadır. Peyderpey dolar yükselse de biranda yükselse de rakam aynı ama yarattığı etki farklı olacak." şeklinde konuştu.

22 ŞUBAT 2024 GÜNCEL DOLAR KURU

22-subat-dolar-kuru.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN