Dolardaki yükselişe dikkat çeken uzmanlar uyardı: Her şey seçim içindi...

Dolardaki yükselişe dikkat çeken uzmanlar uyardı: Her şey seçim içindi...

Doların 28 Mayıs sandığından sonra ralliye geçmesi piyasalarda endişeyle izlenirken, uzmanlar kurdan dolayı enflasyonun artacağı ve ücretlerin eriyeceği uyarısını yaptı. Doların son 10 günde TL'ye karşı yüzde 16 değer kazandığını belirten Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota “Her şey seçim içindi. Kur artışı enflasyonu artıracak. Bu artışın hepsi haziran enflasyonuna yansımayacağı için ücretler yazın enflasyon karşısında yine eriyecek" dedi.

Doların 28 Mayıs sandığından sonra ralliye geçmesi piyasalarda endişeyle izlenirken kurdan dolayı yeni zamlar da görünmeye başlandı. Bunun ilk yansımaları da otomotiv ve teknoloji ürünlerinde oldu. Oluşan tabloyu değerlendiren uzmanlar ise seçim öncesi baskılanan dolar kurun seçimden sonra TL karşısında 10 günde yüzde 16 değer kazanmasının faturasının yine sabit gelirlinin sırtına yükleneceğini söylüyor. Zira uzmanlar temmuzda yapılacak maaş zamlarının yine enflasyon karşısında eriyeceğini de belirtiyor.

'PİYASA DENGESİNİN OLUŞUP OLUŞMAYACAĞI BELİRSİZ'

“Seçimden 10 gün sonra $, TL'ye karşı yüzde 16 değer kazandı” diyen Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota “Her şey seçim içindi. Kurlar 9 aydır TCMB rezerv satışı, sermaye kontrolleri ve sözlü müdahale ile baskılanıyordu. Yay şimdi gevşetilse de nerede gerçek bir piyasa dengesi oluşacağı belirsiz. Bu seviyede bile şirketlerin döviz alması yasak, tek satıcı TCMB. Kurlar bu seviyede kalsa bile KKM'ye ödenecek kamu kaynağı bu sürede 200 Milyar TL'yi aşacak” ifadesini kullandı.

'KUR ARTIŞI ENFLASYONU ARTIRACAK'

Rota Twitter'daki paylaşımının devamında ise enflasyona dikkat çekerek “Kur artışı enflasyonu artıracak. Bu artışın hepsi haziran enflasyonuna yansımayacağı için ücretler yazın enflasyon karşısında yine eriyecek. Kötü ekonomi yönetiminin ve "faiz sebep, enflasyon netice" safsatasında ısrarın bedelini bir kez daha sabit gelirli vatandaşlar ödeyecek. Bununla da bitmeyecek, devreye maliye politikası da girecek. Korkarım ki pek yakında sabit gelirlilere yönetilen fiyatlara yapılan zamlar ve dolaylı vergilerle bir darbe daha vurulacak” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN