Doları ve altını olan hazır olsun, çarşı pazar karışacak! Fed Başkanı faiz indirimi için sinyali verdi

Doları ve altını olan hazır olsun, çarşı pazar karışacak! Fed Başkanı faiz indirimi için sinyali verdi

Milyonlarca yatırımcının merakla beklediği faiz indirimi için sinyal verildi. Doları ve altını olan vatandaşlar şimdiden hazırlığını yapsın. FED Başkanı Jerome Powell, çarşıyı pazarı karıştıracak hamleyi yapacak. İşte tüm detaylar...

Küresel piyasada yatırımcıların ilgisini üzerinde tutan ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, faiz indirimi için sinyalleri verdi. Faiz indirimin mümkün olduğunu işaret eden Powell, daha fazla veriye ihtiyaç duyduklarını işaret etti. FED faizi düşmesiyle beraber dolarda kısa ve orta vadede düşüş bekleniyor.

İNDİRİM İÇİN UYGUN

FED Başkanı Jerome Powell, yetkililerin enflasyonla mücadeleye karşı üstün geldiklerine ikna olana kadar aceleci davranmayacaklarını söyledi. Faizlerin 2024 yılında düşürmeye başlamanın uygun olacağı yönünde kararlar alırken, henüz bu indirime hazır olunmadığını belirtti. Dolar kurundaki kısa ve orta vadeli düşüşlerin, altın fiyatlarına da yansıyacağı konuşuluyor.

intro-1701844773.webp

FAİZ İNDİRİMİ İÇİN UYGUN NOKTA

NTV'de paylaşılan bir haberde, Powell'in faiz indirimi için enflasyonu yüzde 2'ye indirme hedefi olduğu belirtildi. Enflasyonda daha fazla güven arayan Powell, faiz indirimi için uygun noktayı arıyor.

Powell, açıklamalarında faiz indirimi için net bir tarih vermezken, 31 Ocak tarihinde yaptıkları toplantıdaki mesajını yeniledi. Enflasyonun mal ve hizmetlerde yavaşladığını işaret etti. İş gücü piyasasında sıkılığın devam ettiğini açıklayan Powell, kısıtlamaların ekonomik aktiviteyi ve enflasyonun üzerinde baskı oluşturarak aşağıya çektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN