Doların Balonu Patlıyor Mu? Piyasa Analisti Selçuk Geçer Kar Etmeye Çalışanlara "Elinizde Patlayacak" Dedi Tarih Verdi

Doların Balonu Patlıyor Mu? Piyasa Analisti Selçuk Geçer Kar Etmeye Çalışanlara "Elinizde Patlayacak" Dedi Tarih Verdi

Para ve altın Analisti Selçuk Geçer yeni yayınladığı Youtube yayınında konut ve dolar için gelecek haftada yaşanacakları sıraladı. Doların için şu an yaz ayları çıkışı yaptığını belirten Geçer, piyasalarda yaşanacak 1 haftalık değişimi açıkladı. Konut fiyatlarına ilişkinse "Balon patlıyor" diyen Geçer, fırsatçılar içinse "Elinizde patlayacak" ifadesini kullandı. İşte Piyasa Analisti Selçuk Geçer'den konut ve dolar yatırımı yapacakları ilgilendiren o değerlendirmeler.

Enflasyonu yükselmesi ve Amerika Merkez Bankası'nın (FED) 50 baz faiz artırımı sonrası altın ve para piyasasında ciddi çıkışlar yaşanmaya başladı. Elinde dolar ve altını olanlar al-sat yapmak için uygun tarihi beklerken, Piyasa analisti Selçuk Geçer ise dolar kuru için korkutan açıklamada bulundu. Doların 1 hafta çıkacağı seviyeyi veren Geçer, konut fırsatçıları içinde kötü sonu açıkladı. İşte Selçuk Geçer'den günlük piyasa değerlendirmesi.

dolar.jpg

"BU SAHTE CENNET ELİNİZDE PATLAYACAK"

Son dönemler yaşanan yüksek konut fiyatları ev almak isteyenlere geri vites yaptırırken, Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer ise hükümetin uygulayacağı konut kredisi için değerlendirmelerde bulundu. Özellikle konut fiyatlarında yaşanan fırsatçılığa değinen Geçer şunları kaydetti:

"Barınma krizi en tehlikeli krizdir. Gıdadan daha tehlikelidir. Evsiz kalan insan sokaklarda yaşar. Hiçbir şey yapamaz. Sayın Nebati, Faizleri indirerek konut satışlarının düşmesini bekliyorsunuz. Fırsatçılara daha da yol veriyorsunuz. Avrupa faiz artırmaya çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanı konuşurken güncelleme patlaması yaşandı sitelerde. Yüzde 50'li zamlar yapıldı. "Ev fiyatları patladı" en çok ben kar yaptım diyenler. En çok siz yanılacaksınız ve üzüleceksiniz. Bu sahte cennet elinizde patlayacak. Ortalama ev fiyatlarının 500 binden fazla olmaması gerek."

dolarpara.jpg

"DOLAR EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR"

Dolarda yaşanan ataklara da değinen Geçer, kurun daha da yükseleceğini belirtti. Dolar için ciddi bir seviye veren Geçer, şunları söyledi:

"Dolar bugün 15,51'i gördü. Korkunç bir tehlike var. Dolar kuru daha da yükselecek. FED faizi artırsa da yükselecek artırmasa da yükselecek. Çünkü bizim kronik sıkıntılarımız var. Makro ekonomik sorunlarımız var. Türkiye'de kur iyi günlerini yaşıyor. Şu an dolar kuru iyi günlerinde. Bu kafa ile bu kaçışla büyük ihtimalle dolarda kırılmalar göreceğiz. Normal şartları konuşursak önümüzdeki ya da gelecek hafta 15,80 ile 15,95 aralığına yerleşiriz. Yani 16 seviyesi zorlanmaya başlanır. Bu seviyede FED toplantıları ile kırılır ve 17 seviyelerine doğru emin adımlarla ilerler. Bunlar yaz ayları çıkışları. Piyasaların sakin olduğu çıkışlar bunlar. FED 50 baz faiz artırımını konuşurken, sürpriz olma ihtimali yüksek. Yani FED'in 75 baz puanlık faiz artırımlarına hazır olun"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN