Dolar/TL, haftanın üçüncü işlem gününde yatay bir seyir izliyor. Dün dar bir bantta dalgalanan kur, günü 43,2570 seviyesinden tamamlamıştı. Bugün saat 10.00 itibarıyla ise 43,2880 düzeyinden işlem görüyor.
Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 artışla 50,7880’e, sterlin/TL ise yüzde 0,1 primle 58,2230’a yükseldi. Dolar endeksi de yüzde 0,1 düşüşle 98,6 seviyesine geriledi.
Varlık fiyatlamalarında, ABD’nin Grönland konusundaki sert tutumu ve Avrupa ülkelerinden gelen misilleme sinyalleri etkisini gösteriyor. Bu gelişmelerin yanı sıra, ABD Hazine tahvilleri ve dolar endeksindeki hareketlilik piyasaların odağında bulunuyor.
ABD Merkez Bankası (Fed) başkanlık koltuğuna kimin oturacağı da yakından takip ediliyor. Mevcut Başkan Jerome Powell’ın görev süresi sona ererken, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Davos’ta yaptığı açıklamada, “Yeni başkan adayının önümüzdeki hafta Başkan Trump tarafından açıklanabileceğini” söyledi.
Analistler, Trump’ın düşük faiz politikasını benimseyen bir ismin atanmasının kısa vadede piyasalarca olumlu algılanabileceğini, ancak orta ve uzun vadede Fed’in bağımsızlığına ilişkin kaygıları artırabileceğini belirtiyor.
Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu belirten analistler, yurt dışında ise İngiltere'de enflasyon, Avro Bölgesi'nde Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması, ABD'de haftalık mortgage başvuruları başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini dile getirdi.
