Dönercilere kepenk indirten zam! Döner ekmek fiyatları bu kadar olacak: Ekmek arası zam yiyeceğiz

Dönercilere kepenk indirten zam! Döner ekmek fiyatları bu kadar olacak: Ekmek arası zam yiyeceğiz

Döner mi yiyeceğiz zam mı belli değil. En sevdiği lezzetler arasında yer alan döner son günlerde en çok zamlanan ürünler arasında yer alıyor. Dönercilere kepenk indirten zamlar herkesi zor durumda bırakırken ne Vatandaş ne de satıcı kazanç sağlayabiliyor. Döner yemek isteyenler artık bu rakamlarda ödeme yapacak. İşte döner fiyatları hakkındaki son gelişmeler…

Artan enflasyon birçok alanda etkisini gösterirken dönercilerde zamlardan nasibini aldı. Edirne'de giderleri artan tavuk dönerciler zor durumda kalırken tavuk dönerci Furkan Ali İnce, durumlar kötüye gidiyor diyerek iki yıldır sürdürdüğü döner işletmeciliğini Cuma günü sonlandıracağını aktardı. Esnaf Orkun Sezer ise, "Bize zam geldikçe biz de yansıtmak zorunda kalıyoruz. Bu nereye kadar devam edecek? Döner ekmek 100 lira olacak, o günleri göreceğiz büyük ihtimal" sözleriyle herkesi şaşkına çevirdi. İşte döner fiyatları hakkındaki son gelişmeler…

YARIM EKMEK DEĞİL ÇEYREK EKMEK BİLE ALAMAYACAK

Edirne'de yarım ekmek tavuk döner satış fiyatı 40 TL ile 45 TL arasında değişiklik gösteriyor. Esnaflar tavuk etine gelen zamlardan dert yakılırken genel giderlerin artması da döner satış fiyatlarına zam olarak yansıyor. Pazartesiden itibaren yeni zamların uygulanacağı belirtilirken bazı esnaflar tavuk döner satışında para kazanmanın da mümkün olmadığını düşünerek dükkan kapatmaya gidiyor.

doner.jpg

DÖNER FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR

Tavuk döner satışı yapan esnaf Doğukan İnce, ekonominin bozuk olması halkın zor durumda olması demek diyerek " Halk zor durumdayken ben ilkokul, ortaokuldayken 1.5, 2 liraya yiyebildiğimiz döner, 5 lira harçlıkla 2 döner bir ayran yerken burada 2 lavaş bir ayran 110-120 TL. Bunu da aya vurduğumuz zaman bir baba bir çocuğuna 2-3 bin TL sadece öğle yemeği parası vermek zorunda kalıyor. Bu da tabii ki 11 bin lira asgari ücretle çok zor bir şey" sözlerini dile getirdi.

tavuk-doner.jpg

ESNAF KEPENK İNDİRİYOR


7 yaşından beri ticaretle uğraştığını dile getiren esnaf Furkan Ali İnce, 20 seneden bu yana ilk kez sıkıntının bu derece ileri düzeyde olduğunu belirterek alım gücünün düşmesinin ürünlerin alınan fiyattan eski kar marjı ile satılamadığını dile getirdi. Eskiden kiraya personel maaşları genel giderler ve verginin ödenebildiğini vurgulayan İnce, şimdilerde yalnızca yaşam giderlerini karşılayarak kira ödeyebildiklerini söyledi.

doner-1.jpg


Verginin devlete ait ödemelerini yapmakta zorlandığını söyleyen İnce, esnafın batma noktasına geldiğini söyledi. İlk etapta Bu durumun farkına varılmadığını işaret eden İnce, "Bir, iki yıl geçtikten sonra esnaf farkına varıyor, borçların büyümesiyle beraber ama durumlar kötüye gidiyor. Biz de 2 yıldan beri sürdürmekte olduğumuz döner işletmeciliğimizi cuma günü sonlandırıyoruz." açıklamalarında bulundu.

Pazartesi gününden itibaren döner fiyatlarına zam yapmayı planladıklarını söyleyen Orkun Sezer, şu anda 43 TL'den satılan döner fiyatının 2 kez zamlanan tavuk fiyatı ile birlikte 10-15 gibi bir artış yaşadığını aktardı. Bu gidişte fiyatlar 100 TL'ye kadar ulaşacak diyen Sezer, yılbaşına kadar bu fiyatı bile geçilebileceğine değindi. Döner fiyatlarının 47 TL'ye çıkacağını belirten Sezer, ekmek arası tavuk dönerin normal ederinin ise 50 ile 55 TL arasında olduğunu vurguladı. Ürünlere zam geldikçe kendisinin de bunları yansıtmak durumunda kaldığını belirten Sezer, “Bu nereye kadar devam edecek? Döner ekmek 100 lira olacak, o günleri göreceğiz büyük ihtimal" diyerek tepkisini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN