Dönmez'den Putin'in 'Türkiye'de doğal gaz merkezi kurabiliriz' açıklamasına yanıt: Bunu konuşmak için henüz erken

Dönmez'den Putin'in 'Türkiye'de doğal gaz merkezi kurabiliriz' açıklamasına yanıt: Bunu konuşmak için henüz erken

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, doğal gaz krizine ilişkin yaptığı “Avrupa için Türkiye’de büyük bir merkez kurabiliriz” açıklamalarına yanıt verdi. Dönmez, Dönmez, "Putin'in alternatif rotalardan gaz sevkiyatı konusundaki ifadelerini biz de ilk defa duyduk. Bunu konuşmak için henüz erken" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulabilir" sözlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Doğalgaz merkezi teknik açıdan mümkün. Putin'in alternatif rotalardan gaz sevkiyatı konusundaki ifadelerini biz de ilk defa duyduk. Bunu konuşmak için henüz erken" dedi.

Putin, Avrupa'ya doğalgaz sevkiyatı için Türkiye'de bir merkez kurulabileceğini ifade etmiş, "Avrupa'ya yönelik yakıt ve doğalgaz kaynaklarımız için ana rotayı Türkiye üzerinden sağlayarak, Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2'de kullanılamayan kapasitelerin TürkAkım boru hattı üzerinden kullanılabileceğini söyleyen Putin, "Baltık Denizi'nde Kuzey Akım hatlarında kaybedilen hacimleri Karadeniz'e yönlendirebiliriz. Böylece, Avrupa'ya yönelik yakıt ve doğalgaz kaynaklarımız için ana rotayı Türkiye üzerinden sağlayarak, Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulabilir" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN