Ekonomik kriz 65 yıllık firmayı vurdu! 30'dan fazla ülkeye satış yapıyordu: Ünlü konserve firması battı

Ekonomik kriz 65 yıllık firmayı vurdu! 30'dan fazla ülkeye satış yapıyordu: Ünlü konserve firması battı

Türkiye'de köklü bir geçmişe sahip olan dünya çapında ise 30'dan fazla ülkeye ürün gönderen firma iflas bayraklarını çekti. 65 yılın ardından ekonomik krize yenik düşen firma iflas ettiğini duyurdu. İşte tüm detaylar…

Türkiye'deki köklü konserve firmaları arasında yer alan Tamtad, ekonomik krizle daha fazla baş edemedi. İzmir'in Tire ilçesinde köklü bir geçmişe sahip olan firmanın maliyetler yüzünden fişi çekildi. Dünya çapında 30'dan fazla ülkeye ürün ihraç eden Tamtad Konservecilik, mali zorluklarla başa çıkamayarak İflas kararını duyurdu. 65 yıllık tecrübesine rağmen sektöre tutunamayan firma sektöre veda ediyor.

EKONOMİK KRİZ FİŞİNİ ÇEKTİ

Ekonomik kriz ve artan faiz oranları gibi etmenler dünya çapında birçok firmanın sonu oldu. Hem Türkiye'den hem de dünyadan peş peşe iflas kararları gelirken 65 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Tamtad, ekonomik belirsizliklerle başa çıkamayarak iflas başvurusunda bulundu. 150'den fazla ürün çeşitliliği sunan Tamtad, Türkiye'nin önde gelen konserve firmaları arasında yer alıyordu.

tamtad.jpg

İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Tire 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 07/12/2023 tarihinde Tamtad Konservecilik'in iflas kararını duyurdu. Tasfiye sürecinin başlamasıyla birlikte alacaklılar ve hak sahiplerinin bir ay içinde alacaklarını bildirmeleri gerekiyor. İlk alacaklılar toplantısı ise 27/03/2024 tarihinde Tire Adliyesi'nde gerçekleştirilecek.

1958 yılında Mesut Yuvgun tarafından kurulan ve o günden bugüne birçok ürün ile adından söz ettiren Tamtad, 1959 yılında tiredeki sanayi sitesinde küçük bir tesis olarak başladığı işi büyük bir gelişim ile bugünlere taşıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN