Ekonomist Oğuz Demir o ayrıntıya dikkat çekti: 500 liralık banknotlar mı geliyor?

Ekonomist Oğuz Demir o ayrıntıya dikkat çekti: 500 liralık banknotlar mı geliyor?

Salgın tedbirleri kapsamında kartlı ödemelerde temassız işlem limiti 1 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere 500 Türk lirası olarak yeniden güncellendi. Ekonomist Oğuz Demir, bu yeniliğe dikkat çekerek "500'lük banknot çıkar mı diye soranlara yanıt olmuş..." yorumunda bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kartlı ödemelerde, salgın tedbirleri kapsamında, temassız işlem limitinin 500 Türk lirası olarak yeniden güncellenmesine karar verdi. Uzmanlar söz konusu uygulamanın yükselen enflasyonun doğal sonucu olduğu yorumunda bulundu. Uygulama 1 Şubat 2022'den itibaren geçerli olacak.

KARAR yazarı ekonomist Oğuz Demir, sosyal medya hesabında kurulun bu kararını işaret ederek 500 TL'lik banknotların çıkmasının olası olduğunu vurguladı.

Demir'in ilgili paylaşımı şu şekilde:

"500'lük banknot çıkar mı diye soranlara yanıt olmuş.."

En son 7 Mayıs 2021’de, 250 Türk lirası olan kartlı ödemelerde temassız işlem limiti 350 Türk lirası olarak güncellenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN