Oğuz Demir'den çarpıcı dolar yorumu: TL de bizi terk etti

Oğuz Demir'den çarpıcı dolar yorumu: TL de bizi terk etti

Ekonomist Oğuz Demir, dövizde sert hareketlerin yaşandığını belirterek, "Türk Lirası da bizi terk etti" dedi.

Karar Gazetesi Ekonomi Yazarı Oğuz Demir, piyasalar kapandıktan sonra dolar/TL kurunda yaşanan dalgalanma ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Aralık ayında 18 lirayı geçen dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ekonomik Önlem Paketi' açıklamalarının ardından düşüş yaşamıştı. Pazartesi günü 13.67'den işlem gören dolar, bugün 13,56 seviyelerindeydi. Doların 13,56 euronun ise bugün 15,20 liradan işlem görmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kur artık tartışılır olmaktan çıktı. Serbest piyasa koşulları altında döviz kurları dengeye kavuştu" demişti.

Ekonomist Demir sosyal medya hesabı Twitter'dan, "Son üç gündür enteresan bir şekilde içeride piyasalar kapandıktan sonra dövizde sert hareketler oluyor. %3'lere varan artışlar görüyoruz, sonra da sakinliyor. TL de bizi terk etti sanırım" diye mesaj gönderdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN