Eksper elinde 1 TL ile gelirse derhal orayı terk edin! 80 bin TL ödemek zorunda kalabilirsiniz

Eksper elinde 1 TL ile gelirse derhal orayı terk edin! 80 bin TL ödemek zorunda kalabilirsiniz

Araç almadan önce kontrol amacıyla gidilen ekspertizde eksperlerin 1 TL ile yaptıkları meğer çok zararlıymış. Araç alacakları uyaran uzmanlar, "Bunu yapmayın, 1 TL on binlerce TL zarar veriyor" dedi. İşte detaylar...

İkinci el araç almak isteyenlerin daha çok tercih ettiği eksperde 1 TL ile yapılan boya testleri gündem oldu. Araçta boya olup olmadığını anlamak için 1 TL ile kullanılarak otomobilde oluşan çizikler, on binlerce TL zarar yol açabiliyor.

EKSPERTİZ ARACA ZARAR VERİR Mİ?

Sadece 1 TL bir otomobile on binlerce TL'lik zarar verebilir mi? Uzmanlara göre bu sorunun cevabı maalesef 'Evet'. Bazı eksperler belki iyi niyetle, belki işi çok iyi bilmedikleri için araçta boya olup olmadığını 1 TL ile kazıyarak anlamaya çalışıyorlar. Bir otomobil ustası, "Her yağmur yağdığında, her aracı yıkattığında bu araç 3-5 aya paslanır, çürür" açıklamasını yaptı.

1 TL İLE YAPILAN TEST 80 BİN TL'YE MÂL OLDU

Bir eksper yaptığı açıklamada, "1 TL ile yapılan çizik aracın kaportasını çürütür. Yapılan işlem yanlış bir şey. Boya ya da değişenin olduğunu öğrenebilmek için zaten 8 ila 10 arasında unsur var. Bunları bilen eksper zaten bu 1 TL'yi kullanmaz" dedi.

Show Haber'de yer alan habere göre, değişeni boyası olmayan bir araca 1 TL ile yapılan test sonucunda ortalama 80 bin TL zarar verildiği ortaya çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN