Elektrikli otomotiv devi Türkiye'ye fabrika kuruyor! Binlerce kişiye ekmek kapısı olacak: Süper lüks araç çok ucuza satılacak...

Elektrikli otomobil devinden Türkiye'ye dev fabrika yatırımı paylaşıldı. Binlerce vatandaşa gelir kapısı haline gelecek fabrikadan çıkan otomobiller daha ucuza satılacak. Çinli otomotiv şirketinden Türkiye'ye elektrikli araç yatırımı duyuruldu. İşte tüm detaylar...

Çin'den sürekli olarak ithal edilen otomobillerin ardından yeni bir haber gündeme bomba gibi düştü. Bu kez otomobil değil milyar dolar değerinde yatırım geliyor. Türkiye'ye elektrikli araç yatırımı yapmayı hedefleyen Çinli otomotiv şirketi müjdeyi paylaştı.

TÜRKİYE'DE UCUZA SATILACAK

Çinli elektronik ve otomotiv şirketi Skywell, Türkiye'ye 1,6 milyar dolar değerinde yatırım yapması bekleniyor. Dev bir fabrika yatırımıyla birlikte, ilk etapta 150.000 elektrikli otomobil üretim kapasitesine sahip olacak fabrika için planlarını aktardı. Fabrikanın kurulması halinde binlerce kişiye ekmek kapısı olması bekleniyor.

Müjdeli haberin ardından ülkemizde üretimi yapılan modellerin daha ucuz olacağı konuşuldu. Türkiye'de üretileceği için iç pazarda ekstra gümrük vergisi alınmayacak. Bu nedenden dolayı ülkemizde daha ucuza satılması bekleniyor.

elfubl5xuaalnkl.jpg

1,6 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

BloombergHT'de konuşan, firmanın Türkiye CEO'su Mahmut Ulubaş, 2024 yılının ilk çeyreğinde yapılacaklardan bahsetti. Batarya paket üretimi ile ar - ge faaliyetlerinin yürütüleceği tesisin faaliyet göstereceğini paylaştı.

Elektrikli araç üretiminde ise 1,6 milyar dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Skywell (Çin'de Skyworth olarak bilinir.) Türkiye, Latin Amerika ve Asya'da üretim tesisleri inşa etmeyi hedef haline getirdi. Mahmut Ulubaş, 2027 yılına kadar 7 farklı modelin piyasaya sürüleceğini işaret etti.

2.jpg

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Elektrikli modellerde öncü firma 800 V elektrik mimarisiyle birlikte, elektrik motoru ve batarya paketini tasarlayan şirket yatırımı duyurdu. Türkiye'de kurulmayı hedeflenen fabrikanın Avrupa için bir ihracat noktası haline gelmesi öngörülüyor. Skywell'in Türkiye'de ilgili makamlarla görüşme içerisinde olduğu ve yatırımın bir kaç ay içerisinde resmiyet kazanacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN