Elektrikli SUV en ucuz fiyatıyla Türkiye'de! İşte, Dacia Spring Electric

Elektrikli SUV en ucuz fiyatıyla Türkiye'de! İşte, Dacia Spring Electric

Kısa adı 'SUV' olan Sport Utility Vehicle, Türkçe karşılığıyla 'Spor Amaçlı Taşıt' yüzde yüz elektrikli özelliği ve en ucuz, en uygun satış fiyatıyla artık Türkiye'de. Otomobil devlerinden Dacia'nın 2022 son modeli en ekonomik elektrikli Dacia Spring Türkiye'de satışa sunulacak.

Romanyalı otomobil üreticisi Dacia'nın tamamen elektrikli otomobili yeni Dacia Spring, artık Türkiye yollarında. "En ekonomik elektrikli yeni Dacia Spring yollara çıkıyor" sloganıyla müşteri beğenisine sunulan yüzde yüz elektrikli Dacia Spring, tanıtım bülteninde, "Yeni Spring, Fransa'da devlet teşvikli 12.403 Euro'dan başlayan fiyatlarla 20 Mart'tan itibaren ön siparişe çıkıyor" bilgilendirmesinin ardından "Merakla beklenen, pazarın en ekonomik elektrikli otomobili Yeni Dacia Spring, perakende, Business ve Cargo olmak üzere 3 versiyon olarak tüketicilerle buluşuyor" ifadeleriyle paylaşıldı.

EN UCUZ ELEKTRİKLİ DACIA SPRING NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından Dacia'nın yüzde yüz elektrikli otomobili 'Dacia Spring'in ne zaman satışa sunulacağı merak ediliyor.

Yeni Dacia Spring'in perakende versiyonunun ön siparişleri 20 Mart itibarıyla 12.403 Euro'dan başlayan devlet teşvikli fiyatlarla açılırken, ilk teslimatlar sonbaharda gerçekleştirilecek. Rakipsiz fiyatıyla profesyonellere ve otomobil paylaşım çözümlerine yönelik geliştirilen Business versiyonu ise Mart 2021’den itibaren kullanıma sunulacak. Arka koltuksuz 1.100 litre bagaj hacmi ve 325 kg taşıma kapasitesine sahip N1 onaylı Cargo versiyonu ise 2022 yılından itibaren yollarda olacak.

EN EKONOMİK ELEKTRİKLİ DACIA SPRING ÖZELLİKLERİ NELER?

Yalnızca bir elektrikli motoru bulunan Spring Electric, toplamda 44 beygir gücü ve 125 Newtonmetre (Nm) tork üretebiliyor.

26.8 kWh'lık bir batarya kullanan aracın WLTP döngülerinde yapılan testleri sonucunda 225 kilometre menzile ulaştığı gözlemlendi. Eco düğmesini kullanarak bu menzili yüzde 10 oranında artırmak mümkün.

100 km/sa azami hıza sahip olan model, 30 kW'lık terminallerde bir saatten az sürede şarj edilebiliyor.

ELEKTRİKLİ DACIA SPRING EN UCUZ FİYATI NE KADAR?

Avrupa'da Dacia Spring'in satış fiyatı 18 bin Euro civarlarında.

KDV ve ÖTV ödentilerinin eklenmiş haliyle Türkiye satış fiyatının ise yaklaşık olarak 380 bin TL olması bekleniyor.

Ucuz fiyatıyla elektrikli otomobile sahip olmak isteyenlerin, uzun kuyruklar oluşturacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN