Elektronik devi Sharp’tan milyar dolarlık zarar: Üretim tesisini kapatacak

Elektronik devi Sharp’tan milyar dolarlık zarar: Üretim tesisini kapatacak

Japonya merkezli elektronik eşya üreticisi Sharp, son bir yılda neredeyse bir milyar dolarlık net zarar açıklamasının ardından Osaka kentindeki LCD panel üretim tesisindeki faaliyetlerini durduracak.

2023’ün nisan ayından bu yıla kadarki bir yıllık süreçte 149,9 milyar yen (959 milyon dolar) net zarar kaydeden Sharp, zayıf performansın ardından bünyesindeki Sakai Display Products (SDP) firmasına ait Osaka'daki LCD panel tesisinde faaliyeti sonlandırma kararı aldı.

Yeni karar doğrultusunda Osaka kentinin Sakai bölgesinde 15 yıla yakındır televizyonlar için LCD panel imal eden tesis, eylül ayı sonuna kadar kapanacak.

ÜLKEDEKİ TEK LCD FABRİKASIYDI

Fabrika, Japonya'da LCD televizyon panelleri için ülke içinde aktif kalan tek üretim tesisi olarak bilinirken, net zarar sonrası alınan tesis kapatma kararının, LCD panel sektöründe gelir kaybı yaşanmasından kaynaklandığı, bu kararla maliyetlerin düşürülmesinin hedeflendiği aktarıldı.

Fabrikadaki işçilere erken emeklilik teklifleri sunulacağını duyuran firma, diğer LCD panel üretim tesislerinde finansman kaybının sürmesini bekliyor.

Sharp CEO’su Wu Po-hsuan, düzenlediği basın toplantısında, firmanın yarı iletken kapsamlı yatırımlarını da sonlandırmayı düşündüklerini bildirdi. Wu, şirketin sürdürülebilir bir kar yapısı oluşturması gerektiğini söyleyerek, Sharp'ı mevcut mali yılda karlılığa geri getireceğini taahhüt etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN