Elinde doları olanların son şansı! Köprüden önce son çıkış sözleriyle uyardı: O tarihte elinizde bomba gibi patlayacak

Elinde doları olanların son şansı! Köprüden önce son çıkış sözleriyle uyardı: O tarihte elinizde bomba gibi patlayacak

Finans analisti elinde dolar bulunduran yatırımcıyı son kez uyardı! Yatırım piyasasının en güvenilir isminden beklentilerini paylaştı. Gündeminde yer edindirdiği altın, euro, dolar, gümüş ve borsa hakkında açıklamalar yaptı. O tarihte yatırımcıların elinde patlayacak yatırımı duyurdu. İşte tüm detaylar...

Yıl sonunda yatırımcıların merakla beklediği an geldi. İsabetli tahminleriyle bilinen ekonomist tek tek değerlendirdi. Köprüden önce son çıkış sözleriyle uyaran finans analisti, o tarihi parmakla gösterdi.

1312191677d8a79b65356d633f807660.jpg

Yatırımcıların yakından takip ettiği güvenilir isim, ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı öncesinde açıklama yaptı. Bugün saat 21.00'da yapılacak FED açıklaması öncesinde, "Köprüden son çıkış" ifadelerini kullandı. Yeni yılda uzak durulması gereken o yatırım aracını paylaştı.

YILIN SON FAİZ KARARI

Yılın son ayında son faiz oranları açıklanacak. FED beklentilerine göre, bu ay faizler sabit bırakılarak pas geçilecek. Karar hakkında FED Başkanı Jerome Powell'in açıklamaları piyasada etkili olacak. 2024 yılının ikinci ya da üçüncü çeyreğinde faiz indirimlerinin bile yapılabileceği söz konusu.

s-5e0d0f5d8879687698e191a9288e1c416717141e.webp

BIST 100'DE 15.000 PUAN TAHMİNİ

FED faiz kararına saatler kala Finans Analisti İslam Memiş'ten üst üste açıklamalar geldi. Senaryoları değerlendiren uzman isim, faiz indirimlerine başlanması halinde, küresel çapta faizlerin düşeceğini ve borsaların yükseleceğini öngörüyor.

Bir diğer tahminine göre küreselde borsalar pozitife dönerek bu durumdan BIST 100 endeksinin faydalanacağını işaret etti. Yeni yılda endeksin 10.000 puan ile 15.000 puan arasında olabileceğini söyledi.

islam-memis-dolar-gercek-degerini-yansitmiyor-dedi-gercek-piyasa-sartlari-o-zaman-ortaya-cikacak-y5lq.webp

BUNDANI OLAN KAYBEDECEK

Memiş, dolar değerinin yeni yılda uluslararası piyasada değer kaybedebileceğini söyledi. Dolar endeksi 103 - 104 seviyelerinde bulunurken, 92 seviyesine kadar gerileme olabileceğine dair tahminde bulundu.

EUR / USD paritesinde yükselişleri işaret ederek, 1,08 seviyesinde olan paritenin 1,12 - 1,15 belki de 1,17 seviyesine kadar yükselebileceğini öngörüyor. Paritenin yükselmesi durumunda ülke ekonominin pozitif yönde etkileneceğini söyledi.

isabetli-tahminleriyle-bilinen-islam-memis-kazandirmayacak-olani-acikladi-altin-mi-dolar-mi-borsa-mi-a1po.webp

YATIRIMCILAR UZAK DURSUN

Yatırımcılara yeni yıl için kritik uyarılar verdi. Yeni yılda doları olanların karar vermesi gerektiğini belirtti. Dolara yatırım yapanların, dolar karşısında yer alan (Euro, Sterlin, Altın ve Gümüş) yatırım araçlarına geçiş yapmak için son çıkış olduğunu söyledi. Yeni yılda dolar yatırımından uzak kalınmasını işaret etti. Yatırımcıların elinde bomba gibi patlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN