Elinde gram altını olanlar bayram etti! Altın fiyatlarında zelzele... Rakamı görenler gözlerine inanamadı

Elinde gram altını olanlar bayram etti! Altın fiyatlarında zelzele... Rakamı görenler gözlerine inanamadı

En güvenilir yatırım araçlarından biri olan altın bu haftaya görenleri şaşkına çeviren bir rakamla başladı. Altın fiyatları da resmen zelzele yaşanırken elinde gram altını olanlar adeta bayram etti. Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan altın yatırımcıları sevindirdi.

Tüm zamanların en güvenilir yatırım araçlarından biri olan altın, inişli çıkışlı bir gidişat seyrederken son zamanlarda genellikle yükselmekteydi. Haftanın ilk gününe yükselişle başlarken tüm zamanların en yüksek seviyesini aştı. Bu durum yatırımcıların sevindirirken ne kadar artış yaşandığı merak konusu oldu.

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Altın, Pazartesi günü erken işlemlerde yüzde 3'ten fazla artış göstererek 7 Ağustos 2020'de seviyesine ulaştı. Bu kapsamda 2148,11 doları görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. Daha sonra bu kazancın büyük bir kısmını geri verirken şu sıralarda cuma gününe göre yüzde 0,72 artış göstererek 2085,81 dolardan işlem görmeye başladı.

yeni-proje-5.jpg

Fed Başkanı Jerome Powell, cuma günü para politikasının "kısıtlayıcı bölgeye doğru ilerlediği" yönünde yorumlarda bulunmuştu. Bu yorumlar sonrasında dolarda ve hazine tahvil getirilerinin de düşüş yaşanırken külçe de ise ekim ayının başından beri devam eden yükseliş daha da hızlanarak altında olumlu gelişmelere yol açtı.

AŞAĞI YÖNLÜ RİSK UNSURU VAR

Powell, yaptığı açıklamalarda faiz indirimi iyimserliğini reddetmeye çalışırken, "yeterince kısıtlayıcı bir duruşa ulaştığımıza dair güvenle sonuca varmanın veya politikanın ne zaman gevşeyebileceğine dair spekülasyon yapmanın erken olacağı” uyarısında bulunmuştu. Bu açıklamaya rağmen swap piyasaları şimdilik mart ayı için yaklaşık yüzde 55’lik bir düşüş ihtimali olduğunu söylüyor. Öte yandan Mayıs ayındaki bir kesintiyi tamamen fiyatlıyor.

Altın için “büyük bir momentum değişimi" yaşandığını söyleyen Pepperstone Group Ltd. araştırma başkanı Chris Weston, bu hafta sonunda ABD işgücü verileri, gelecek yılla alakalı daha düşük gerçek faiz oranlarına ilişkin tahminleriyle birlikte külçe hakkında aşağı yönlü bir risk olabileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN