Emekli maaşları ile ilgili flaş gelişme! Ankara kulislerinden sızdırıldı: Maaşlara okkalı zam geliyor, emekliler bayram edecek

Emekli maaşları ile ilgili flaş gelişme! Ankara kulislerinden sızdırıldı: Maaşlara okkalı zam geliyor, emekliler bayram edecek

Milyonlarca emeklinin beklediği maaş zamlarıyla ilgili flaş gelişme! Türkiye'de hızla artan enflasyon ile birlikte maaşlara gelen zamlar hızla erimiş durumda. Özellikle emekliler bu durumdan en çok etkilenen kesimlerin başında gelmekte. Vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?' sorusunu araştırırken Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük'ten flaş bir açıklama geldi. Ankara kulislerinden sızdırıldı. Emekli maaşlarına okkalı zam geliyor! Emekliler bu rakamla bayram edecek.

Emekli maaşı zammıyla ilgili flaş gelişme! Yeni yıla doğru gidilirken gözler TBMM Bütçe Komisyonu'na çevrilmiş durumda. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Emekli maaşlarına zam gelecek mi?' sorusunu araştırırken Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük'ten kritik bir açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le 1.5 saat görüştüğünü ve emekli maaşlarıyla ilgili önemli adımlar atılacağını paylaşan Küçük, güzel haberi verdi. Ankara kulislerinden sızdırıldı. Emekli maaşlarına okkalı zam geliyor. Emekliler bu rakamla bayram edecek. İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

Ankara'da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile 1.5 saatlik bir görüşme gerçekleştiren gazeteci Cem Küçük, emekli maaşlarıyla ilgili güzel haberi duyurdu. Yeni köşe yazısında konuşmaya yer veren Küçük, emekli maaşlarına okkalı zem geleceğini duyurdu.

ANKARA KULİSLERİNDEN SIZDIRILDI: EMEKLİ MAAŞLARINA OKKALI ZAM GELİYOR

Bakan Şimşek ile görüşme detaylarını paylaşan Cem Küçük, "Mehmet Bey'in en önemli özelliği basit ve anlaşılır konuşması... Sizi rakamlara boğmuyor. Teknik kelime çok az kullanıyor." dedi. Mehmet Şimşek'in hem enflasyon hem de emekli maaşı zammıyla ilgili yol haritasını paylaşan Küçük, yazısında şunları söyledi:

Enflasyon 2024 Haziran’dan sonra düşmeye başlayacak. Bu konuda emin. Enflasyon önümüzdeki birkaç ay biraz yüksek olabilir ama sonra rayına oturacak. Bütçe disiplininden asla taviz vermiyor. Kişi başı geliri artırmak da Sayın Şimşek’in temel hedefleri arasında... Aynı şekilde yüksek büyüme de. Bunların başarılacağına inanıyor.

ghghgh-2023-10-22t160329-400.jpg

EMEKLİLER BU RAKAMI GÖRÜNCE BAYRAM EDECEK

Ayrıca Cem Küçük Bakan Şimşek'in emekli ve memur maaşı zammında ilişkin değerlendirmesinde, "Mehmet Bey geriye bakmıyor. Hep ileriyi düşünüyor. Dünyadaki meseleler, Çin’den kaynaklı lojistik ve ham madde sıkıntılarının yavaş yavaş geçeceğini düşünüyor. Emekli ve memur zamları konusunda "Bütçeyi ve enflasyonu bozmadan en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalar da bu çerçevede yapılıyor" dedi.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Eylül ayında enflasyon yüzde 4,75 artarken, yıllık bazda yüzde 61,53'e yükseldi. Bu verilere göre temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 25,11 olarak gerçekleşti.

Bu oran memur ve emeklileri yakından ilgilendiriyor. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanacak.

Eylül sonu itibarıyla bu rakam yüzde 18'i aşmış durumda. Net rakam ekim, kasım ve aralık aylarına ilişkin enflasyon verisiyle belli olacak.

hghg-93.jpg

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ NE KADAR ALACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için durum farklı. Bu kapsamdaki emekliler 6 ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar zamma hak kazanıyor. Yılın ikinci yarısında üç aylık veri açıklandığı için şimdiden yüzde 25,11'lik zam imkanı doğdu. Yılın kalan üç ayına ilişkin verilerin açıklanmasıyla zam oranı netleşecek.

4 Ocak 2024'te açıklanaacak enflasyon oranıyla zam oranları netleşecek. Hükümetin bu oranların üzerine refah payı ekleme ihtimali de bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN